Comeback och fyra i landslag

Säsongen är inne i sitt slutskede men än så länge är helgerna innehållsrika och fyllda av friidrott!

I fredags gjorde Philip Frifelt comeback i höjdhopp efter skadefrånvaro. Philip har dragits med hopparknä en period och därför inte kunnat hoppa under lång tid. Det råder dock inga tvivel om att Philip inte skött sin rehabträning. I fredagens comeback klarade Philip 2.12! Felfri över 2.08 och 2.12 i andra försöket visar på en bra comeback som ger mersmak. Philip är ni anmäld till lördagens Folksam Grand Prix i Göteborg där han möter hela den svenska eliten. Vi ska komma ihåg att bronset på SM i Söderhamn gick för 2.10 och de två andra medaljerna för 2.14. Philip kan alltså vara med och slåss om en Finnkampsplats direkt. Det viktigaste dock är att Philip kan tävla igen utan att kroppen säger ifrån. Men imponerande nivå direkt i öppningen får man säga.

Under helgen avgjordes också nordiska juniorlandskampen för 19 åringar i finska Leppävaara utanför Helsingfors. Agnes Larsson tävlade i kula i konkurrensen med Finland, Norge och Danmark/Island. Agnes noterade 14.28 och placerade sig på en fin tredjeplats. Tredjeplats blev det också totalt för det svenska tjejlaget.

Igår stod det också definitivt klart att ytterligare tre götister får representera Sverige och landslaget i samband med ungdomsfinnkampen. För Henrik Larsson handlar det om 100 meter och 4×100 meter. För de två andra handlar det om landslagsdebut och även här om sprint. Claudia Payton kommer att springa 100 meter och 4×100 meter och Linn Bäcklin kommer att springa 200 meter och 4×100 meter. Stort grattis till dessa uttagningar och vi följer nu med extra spänning ungdomsfinnkampen nästa helg!

Vi ska också berätta om Kilsbergskampen som avgjordes under lördagen i Garphyttan. Här tävlade Filip Sundin i P11, Elin Blomkvist i F15 och Tindra Blomkvist i sjuårsklassen. Filip lyckades vinna i höjd, längd, spjut och 600 m vilket också innebar fyra personliga rekord. Därtill kom han tvåa i kula. Hans främsta resultat blev 1.37 m i höjd, 4.06 i längd och 2.01.98 på 600 m. För Elins del blev det två andraplatser i kula och spjut och en tredjeplats på 60 m häck. Främsta resultat för hennes del var kula 8.93 m och spjut 22.47 m.
För fullständiga resultat se klicka här.
I söndags avslutades också Värmlandsserien med sista deltävlingen i Hagfors. Några götister fanns på plats för att tävla i finalen där många deltog och över 500 starter genomfördes. Alla resultat därifrån finner ni här.

Vi återkommer under dagen med rapport från Lag-USM.

/Johan