Härlig Finnkamp, Kraftmätning, löpning och Tjurruset

Även om säsongen lider mot sitt slut så är det intensiva tävlingshelger som genomförs. Under helgen, när vi på ett mycket bra sätt tillsammans arrangerade Tjurruset på hemmaplan, avgjordes också Finnkampen på Stockholm stadion och Kraftmätningen i Täby. Det löptes också halvmaraton i Stockholm och många götister sprang såklart Tjurruset!

Vi börjar på Stockholms stadion där götisterna på plats verkligen gjorde bra ifrån sig!

Elisabeth Höglund visade på fin höstform och har verkligen kommit tillbaka starkt efter en säsongsinledning med lite besvär. Elisabeth avslutade på bästa sätt med att bli bästa svenska och slå nytt personligt rekord och nytt distriktsrekord med 52.02. Otroligt starkt av Elisabeth! Sofie Skoog laddade om efter SM och VM-framgångar och fullbordar även hon säsongen på ett magnifikt sätt. Seger i höjd med 1.89! Vilken säsong av Sofie! De svenska damerna fick trots Götainsatserna se sig besegrade av finskorna.

image13 En som däremot bidrog till en jordskredsseger var Oscar Vestlund som kastade slägga. Oscar noterade fina 69.93 och slutade fyra som bäste svensk. Även Oscar avslutade en fantastisk säsong på ett övertygande vis. Föreningens ungdomar ville såklart inte vara sämre!

 

 

 

 

 

 

Henrik Larsson vann 100 meter i ungdomsfinnkampen på fina 10.85 i en svensk dubbelseger. Henrik bidrog också i stafetten över 4×100 meter med en sistasträcka där Sverige var först i mål. Pojkarna vann kampen.

image12image1

 

 

 

 

 

 

 

 

Tjejerna hade det tuffare och förlorade sin kamp men två götister gjorde vad de kunde för att ta poäng. Linn Bäcklin var sprang 200 meter i landslagdebuten och noterade grymma 25.26 som trea och bästa svenska. Claudia Payton debuterade även hon och slutade 4:a på 100 meter med 12.54. Claudia sprang sedan första sträckan i stafetten och Linn den sista där Sverige vann över Finland.

Alla resultat från Finnkampen här.

Finalen i Kraftmätningen avgjordes i Täby med stafetten för de mixade lagen mitt under brinnande Finnkamp på stadion. Göta fanns på plats med sitt pojklag och laget noterades för långt fler poäng jämfört med kvalet i Falun i maj månad. Nu stannade grabbarna på 11 292 poäng vilket gav en tionde plats bland 20 lag. Lagpoängen här. Bland de individuella insatserna ska vi nämna Rasmus Tidestads 1.67 i höjd, Daniel Grenegårds 44.97 i spjut, Victor Thunströms 2.34 på 800 meter, Albin Enbackers 2.40 i samma gren, Gabriel Gunnarssons 12.55 på 80 meter häck och Melker Gustavssons 11.61 i samma gren.

Alla resultat från Kraftmätningens final finns här.

Vi ska också berätta att Sofia Ewnert kom i mål på åttonde plats i Stockholm Halvmaraton. Placeringen mycket bra alltså och tiden 1.22.07 innebar personligt rekord med över 2 minuter!

Till slut ska vi också uppmärksamma föreningens löpledare i löpgrupp bas, Folke Schytzer, som 78 år gammal fortfarande håller mycket god form. Folke var i lördags Tjurrusets äldste deltagare och tog sig i mål på fina 1.32.33! Välkommen att springa med Folke och de andra i lögrupp bas!

IMG_3716

 

 

 

 

 

 

 

/Johan