Certified Coach, Elitklubbarna och Sprintcoachlegendarernas seminarium

För friidrotten är det just nu lågsäsong tävlingsmässigt men högsäsong när det gäller träning, planering och utbildning.

Förra helgen examinerades den första kullen från den nya utbildningen, tidigare juniortränarutbildningen, Certified Coach. Fyra tränare från IF Göta genomgick utbildningen och kan nu titulera sig certifierade coacher i friidrott. Vi säger bra jobbat och grattis till Jenny Mentzer, Lasse Haka, Ulf Fridberg och Felix Siljebäck Larsen. Sista helgen av tre späckade genomfördes i Falun och götisterna var mycket nöjda med innehållet i denna. Utbildningen återkommer och vi hoppas kunna fortsätta skicka duktiga tränare på denna utbildning.

DSC_0373

Lasse, Jenny och Ulf

Under förra veckan höll Elitklubbarna höstkonferens i Stockholm och många av Sveriges bästa föreningar träffades för att diskutera tre mycket aktuella ämnen. Det handlade om skador och skadeförebyggande träning och implementeringen av denna. Det handlade om intressanta projekt inom integration och det handlade om SM-tävlingarna inom Svensk Friidrott och där konsulterades Elitklubbarna av tävlingskommittén (TÄK). Intressanta diskussioner och en hel del konkreta åtgärder blev resultatet av en intensiv dag som föregick en lika intensiv som trevlig Friidrottsgala under kvällen. Svensk Friidrott och Atea gjorde kvällen minnesvärd på många sätt när de bästa prestationerna under året skulle premieras. Bland annat gick Folksams pris till ”Årets prestation vid Folksam Grand Prix” till Erika Kinsey för sin fina hoppning och 1.94 vid Karlstad Grand Prix. Erika som inte kunde närvara skickade en videohälsning från USA som bland annat innehöll ett varmt tack till arrangören av tävlingen, nämligen IF Göta Karlstad. Roligt så klart!

Den gångna helgen fortsatte så utbildningarna och en hel minibuss med seniortränare avreste till Göteborg för Sprintcoachlegendarernas seminarium i just sprint. Steffen Fricke hade bjudit in Bengt-Erik Blomqvist, Kent Olsson, Ulf Karlsson och Håkan Andersson att i den ordningen prata om sprintlöpning och snabbhet. Helgen var mycket uppskattad och deltagarna fick med sig mycket matnyttigt hem.

/Johan