Friidrott med nyanlända gav mersmak och uppmärksammades

I lördags gjorde föreningen en aktivitet i Våxnäshallen för nyanlända som just nu bor på Stadshuset i Karlstad. Efter ett initiativ av Tomas Fröding, engagerad medlem och tidigare ungdomsledare, bjöds samtliga på boendet in till Våxnäshallen för att prova friidrott. Uppslutningen blev enorm och hela 66 personer åkte stadsbuss till Våxnäs för att vara med på friidrott. Väl på plats stod några av föreningens ledare samt frivilliga beredda att leda friidrott under 1,5 timmar. Det var hög puls och härlig aktivitet hela tiden och alla ledare som deltagare hade hur kul som helst!

Löpning, stafett, längdhopp och hinderbana stod på programmet och det hela avslutades med nedvarvning och gemensamt fika. Syftet med dagen var att ge något meningsfullt till dessa personer som lämnat sina hem. En stund av fysisk aktivitet och möjligheten att aktivera sig och tänka på något annat. För föreningen innebar det att ställa upp med det vi kan bäst, nämligen friidrott.

Nu har friidrott.se uppmärksammat insatsen och IF Göta uppmanar nu andra föreningar att också göra något för våra nyanlända!

Se inslaget från SVT Värmland och läs här vad NWT skrev efter aktiviteten.

/Johan