Tävlingssäsongen igång

I och med förra helgens tävlingar, framförallt i Örebro, så är inomhussäsongen nu igång på riktigt allvar!

Hela 40 götister fanns på plats vid säsongsdebuten i Örebro och Indoor Games. Bland annat startade våra häcklöpare lovande med dubbelseger på kvinnlig häck med Maja Rogemyr 8.45, Caroline Tegel 8.63 och Maryann Andreasson med 8.90 som fyra i loppet. Lisa Piscator gjorde tävlingsdebut i Götalinnet och noterade bland annat 9.42 som sexa i samma lopp. Filip Lööv noterade 8.31 efter rejält islag på de sista häckarna. Henrik Larsson började säsongen bra med seger i det manliga 200 meter med fina 22.43. På 60 meter stannade klockan på 6.99 i försöken och i finalen blev Henrik tvåa men tyvärr kunde inte något mer än manuell tid utdelas då, 6,7s. Victor Pettersson noterade 6.48 som fyra i längd och grabbar Daniel Grenegård och Melker Gustavsson gick en hård kamp på 60 meter häck med fina 8.72 respektive 8.78 som tvåa och trea i P17. Markus Asplund hoppade 1.88 i höjd och slutade tvåa i herrklassen. Minna Svärd, Ebba Gustavsson och Hanna Heinemann sprang 200 meter med 26.42, 27.22 och 29.31. Minna hoppade också 3.53 i stav. Detta bara några av alla Götaresultat från helgen.

Samtliga resultat från lördagen här och alla resultat från söndagen här.

Till helgen väntar Scandic Indoor Games i Stockholm och distriktskamp i Borås samtidigt som Lasse Haka tar sitt spjutgäng till Stockholm för spjutträff!

Nästa helg avgörs Karlstad 6-timmars i Våxnäshallen med bland andra André Rangelind och det bjuds på stor friidrottstävling i Växjö dit många götister åker.

Vi önskar med det både trevlig och lyckosam helg!

/Johan