Inomhus del 2 och del 3

Den gångna helgen fortsatte säsongen i del 2 med distriktsmatch i Borås samt Scandic Indoor Games i Huddinge. Distriktsmatchen avgjordes som sagt i Borås och Ryahallen den gångna söndagen. Som vanligt utgjorde götisterna ryggraden i laget där man tävlade i 13, 15 och 17 års-klasser. Värmland slutade trea i kampen med Västergötland, Bohuslän Dal, Vestfold och Akershus fylke. Läs här och se resultat via Värmlands friidrottsförbunds hemsida.

Värmland vann den avslutande stafetten och bland götaprestationerna fanns några grensegrar. Henrik Larsson vann 60 meter på 7.02, 200 meter på 23.09 samt kula med 12.64 i P17. I P13 vann Oliver Ellström längdhoppet med 4.80, 200 meter på 27.64 och 60 meter med 8.37. I F17 vann Linn Bäcklin 60 meter med 7.90. Därtill ska läggas flera topp 3 placeringar och några personliga rekord. Och om bekant är alla poäng lika värdefulla i en lagmatch. Bra jobbat alla!

I Stockholm tävlade bland andra Minna Svärd och slutade 3:a på 200 meter med 26.19 och vann stavhopp på 3.43. Olivia Weslien vann 800 meter för kvinnor på nytt inomhuspers med 2.20.46. Olivia förbättrade sedan det rekordet i tisdags i Våxnäshallen till 2.18. Även Lisa Piscator som gör sina första tävlingar för Göta fanns på plats och presterade 9.40 på 60 meter häck.

Nu till helgen väntar del 3 av inomhussäsongen och räkna med att vi kommer att få se en hel del förändringar i årsbästalistorna. Många av föreningens senioraktiva gör års- och säsongsdebut, bland annat hoppar Sofie Skoog höjd i Växjö. Några götister beger sig också till Västerås för inlagda Gurkspel. På hemmaplan väntar Karlstad 6-timmars i Våxnäshallen där bland andra André Rangelind startar för Göta. Följ tävlingarna via denna sida och via friidrott.se

Lycka till alla!

/Johan