Karlstad 6-timmars – André 4:a genom tiderna

Under lördagen avgjordes Karlstad 6-timmars för åttonde gången och som vanligt stod Våxnäshallen som arena och IF Göta som arrangör. Det kom att bli en riktigt intressant upplaga med hemmaseger på herrsidan och den bästa toppbredden i loppets historia i samma klass. Hela fem man klarade 70 kilometer eller mer. På pallplats såg vi tre rejäla personliga rekord. På tredjeplats kom Andrew Maier från Åkersberga med 75 880 meter och på andraplats Mikael Jonsson från Västerås löparklubb med 76 406 meter. Segern gick som sagt till Götas André Rangelind. André öppnade optimistiskt och passerade maraton redan efter 2.46. Fortfarande 3.30 in i loppet snittade André en bit under 4 min/km. Men sen kom en tyngre period för André med några kilometrar över 4.30. Den sista dryga timmen kraftsamlade dock André och kom tillbaka och passerade dubbla maraton, det vill säga 84 390 meter, precis innan 6 timmar. Slutresultatet skrivs till 84 899 meter vilket är det 4:e bästa av en svensk genom tiderna. Mycket imponerande löpning av André. Vi säger stort Grattis till segern!

Bildspel-6-timmars (46 av 127)Bildspel-6-timmars (71 av 127)

På damsidan gratulerar vi Gunilla Axelsson, Borlänge LK, till segern efter ledning från start till mål. Segerresultatet skrevs till 66 096 meter. Tvåan Nina Eibring från Kristinehamn Multisport noterade 58 548 meter och trean Linda Nilsson från Karlstad noterade fint personligt rekord med 56 404 meter. Även här var det jämt bakom täten med åtta damer över 50 kilometer.

Bildspel-6-timmars (104 av 127)

Samtliga resultat här.

Samtliga varvtider, maratontider och sträcka per timme finns här.

Se fler bilder från arrangemanget här. Häftiga bilder signerade Fredrik Karlsson och Solsta Foto.

Som vanligt var loppet fullt och idag startade 61 löpare. Musiken pumpade och löparna tillsammans med publiken skapade en härlig inramning i hallen. Efter loppet förrättades prisutdelning traditionsenligt på Scandic Klarälven med gemensam middag och diplomutdelning. Vi säger tack till funktionärer, deltagare, publik och funktionärer och ber om att få återkomma igen nästa år med Karlstad 6-timmars!

/Johan