Tävlingarna avslutade – Götas ungdomsspel

En intensiv tävlingshelg är till ända och vi kan summera fina ungdomsspel med många och bra resultat.

Lördagen bjöd på fina seniorresultat när både Minna Svärd och Sofie Skoog slog distriktsrekord i stav respektive höjd. Minna klarade 3.76 och presterade fina försök på 3.85. Sofie klarade 1.90 och hade sedan bra hopp på OS-riktmärket 1.93. Resultaten innebar såklart också tävlingsrekord, hallrekord och personliga rekord. På herrsidan slog Henrik Larsson personligt rekord med 6.98 på 60 meter. Bland de yngre märktes Ebba Johannesson, IFK Sunne FK, i F10 med bland annat 9.18 på 60 meter och 4.19 i längdhopp. På pojksidan i samma åldersklass ska vi nämna Julius Wiklunds ungdomsspelsrekord i höjd, fina 1.36.

Söndagen bjöd också på mycket härlig friidrott. Agnes Larsson gjorde säsongsdebut med kulan och noterade fina 14.54. Även här kunde vi konstatera nytt hall- och tävlingsrekord. Claudia Payton och Emilia Kjellberg imponerade över 60 meter med 6.63 respektive 6.69. I finalen var dock Emilia tiondelen före Claudia (6.63 mot 6.73) med Alexandra Larsson som trea med 8.05. Agnes följde här upp sin kulstötning med 8.06 i finalen som fyra. Häcklöparna levererade också strålande lopp. Filip Lööv sprang 8.12 och Caroline Tegel kom i mål på 8.64. I P17 sprang Melker Gustavsson ett magnifikt häcklopp och gick upp som Sverigeetta i P16 med nya personliga rekordet 8.51. Personligt rekord med hela 27 hundradelar.

I lagtävlingen ledde Åsbro GOIF från start till mål och segrade före Kils AIK och Säffle FIK. Poängen 64, 54 respektive 39. Vi säger grattis till Åsbro!

Alla resultat från tävlingen finner ni här.

Se också fina bilder tagna av Fredrik Karlsson, Solsta Foto.

IF Göta säger stort tack för en trevlig helg till SEB, alla funktionärer, ledare och deltagare. Varmt välkommen igen nästa år!

Det är häftigt att vi under en och samma helg, under en och samma tävling, under ett och samma tak, fått se OS-kvalförsök av Sofie Skoog samtidigt som vi sett många nya friidrottare göra sin första tävling. Det är kul med friidrott!

/Johan