Härliga landslagsinsatser, Sofie över OS-gräns!

Två götister representerade det svenska landslaget som i helgen tog dubbelseger i Nordenkampen. Maja Rogemyr och Sofie Skoog bidrog i allra högsta grad till den kvinnliga lagsegern!

Maja presterade finfina 8.35 och kom in som tvåa i loppet som bästa svenska. Nästårsbästa för Maja som visar jämn och stabil form med en ny lägstanivå.

Sofie fortsätter att imponera och för fjärde gången i år blev det fantastiskt personligt rekord! Och nu med 1.94, också OS-nomineringsnivå och personbästa alla kategorier! 1.94 gör också Sofie till delad Sverigefyra genom tiderna inomhus! Sofie vann tävlingen i Växjö före Kils AIKs Lisa Engman som klarade 1.85. Sofie var felfri över 1.89 och klarade sedan 1.92 och 1.94 i andra försöket. Grattis Sofie säger vi igen!

IMG_3989

Till Hammarbyspelen i Stockholm hade ett litet gäng götister tagit sig i helgen. Sammanlagt kom 13 götister till start i tävlingen och gjorde det med bravur. Bästa resultatet på nationell nivå stod Claudia Payton för. På 60m tangerade hon sitt personliga rekord med 7.65 i finalen och var trots en liten miss i starten tvåa i mål, 4 hundradelar bakom Elin Östlund från Örebro. På distansen 200 meter presterade hon även starkt med 25,88 femma totalt, nytt personligt rekord för inomhus. Men Claudia var inte den enda som presterade bra i Sätrahallen, för inte mindre än 11 av de 13 götisterna satte minst ett personligt rekord under helgen vilket lovar gott inför kommande SM-helger.
Tävlingarna startade redan på fredagskvällen där bl.a. de roliga mixstafetterna avgjordes och Götas Klara Hallgren, Rasmus Tidestad, Ebba Gustavsson och Olle Wahlström sprang in på 1.42,52 i P/F17 4×200 stafetten och tog hem bronset efter Huddinge och Spårvägen. Endast en halvtimme senare var det dags för Rasmus Tidestad att återigen springa ett 200 meterslopp vilket han klarade utmärkt. Knappt återhämtad, sprang han in på ett prydligt nytt personligt rekord med 24.74, första gången under 25 sekunder. En annan drömgräns som klarades var Klara Hallgrens 7.98 på 60m försöken. Första gången under 8 sekunder och givetvis vidareavancemang till final. Väl där åter ett bra lopp under tidigare perset men 8.01 och 7:e plats.
Camilla Appel går från klarhet till klarhet i kulan i vinter och persade nu återigen med 11,75. Detsamma gäller Jonna Uttman i häck då hon återigen förbättrade sig rejält till 9.48 denna gång. I P13 imponerade Oliver Ellström med 8.24 på 60m och 4.95 i längden. Inte helt otroligt att fem metersgränsen överskrids senare i vinter. Urval av andra fina personliga rekord i Stockholm:
Jonna Uttman 8.71 – 60m
Rasmus Tidestad 7,76 – 60m
Daniel Grenegård 7,84 – 60m
Olle Wahlström 2:59,11 – 1000m
Alice Eriksson 9,86 – tresteg och 68,66 – 400m
Lovisa Ellström 62,45 – 400 och 3.19,21 1000m (Seger i F17)
Maria Grenegård 9.09 på 60m i F13

I Baerum i Norge tävlade Ida Hansen denna helg och presterade mycket bra. Två grenstarter och två personliga rekord. 7.88 på 60m och 24.94 på 200 vilket gav en vinst.

Vi är också skyldiga er ett resultat från förra helgen när Philip Frifelt klarade 2.13 i höjd i Göteborg. Det placerar Philip på tredje plats på årets Sverigebästa, kul att Philip är riktigt igång!

Ikväll smäller det igen när Globen Galan avgörs. Sofie Skoog möter delar av världseliten och i förtävlingarna ser vi Ida Hansen i längd och Philip Frifelt i höjd!

Vi vet att Sofie ser fram emot tävlingen ikväll med tillförsikt, lycka till alla götister!

/Johan & Felix