Rapport från Globen

Sofie Skoog imponerade igen under gårdagskvällens Globengalan. Sjätte tävlingen för säsongen och återigen över 1.92. Att det var världsklass på startfältet och stenhård konkurrens bevisas i resultatlistan där hela sex tjejer tog 1.92. Sofie var dock felfri till och med 1.92 vilket gav henne delad ledning efter den höjden. Sofie hade tre goda försök på personliga rekordhöjden 1.95 och de två första var särskilt bra! Ruth Beitia tog 1.95 i sitt sista försök och vann, Sofie slutade därmed som ensam tvåa i tävlingen och tog återigen fina skalper och slog flera välmeriterade hoppare. Sofie trivs i Globen och igår trivdes Globen och dess publik med Sofie, riktigt härlig stämning! Efteråt blev det autografskrivning för Sofie!

IMG_3992I den manliga höjdtävlingen klarade Philip Frifelt 2.10 och gick sedan direkt på personliga rekordet 2.16. Fina försök även där och Philip är riktigt igång inför SM nästa helg. Ida Hansen var också på plats och presterade 5.71 i längd.

Imorgon avreser en stor trupp till Växjö för årets JSM. Föreningen skickar hela 24 aktiva att slåss om medaljer och för personliga rekord. Vi kan följa götisternas framfart under helgen här. Vi säger stort LYCKA TILL till allihop!

/Johan