Skoog i TV, Tallgren föreslagen samt Claudia och FIG i Aftonbladet

Häromdagen fick Sofie Skoog besök i Våxnäshallen och på jobbet av SVT. Resultatet kan ni se här. Där träffar ni också tränaren Stefan Holm och vi hör att Sofie gärna ”dansar på mattan fler gånger”. Läs också Lennart Julins betraktelse på Sofies utveckling. Spännande läsning för oss götister!

Vi ska också berätta att föreningens tidigare sportchef, Anders Tallgren, finns med i valberedningens förslag till ny styrelse för Svenska Friidrottsförbundet. Tallgren föreslås till ledamot för en tid av två år och förbundets medlemmar bestämmer om så blir fallet under årsstämman den 19-20 mars. Anders har efter några års arbete med Stockholm maraton och Stockholm Bauhaus Athletics nu vänt tillbaka hem och är numera kommunpolitiker i Karlstad. Vi hoppas såklart att Tallgren blir invald och kan fortsätta bidra till friidrotten både lokalt och nationellt.

Till sist ska vi visa en artikel ur tidningen ”Det smarta skolvalet” som fanns med som bilaga i Aftonbladet under januari. Här berättar föreningens unga sprinter Claudia Payton om hur det är att gå på Friidrottsgymnasiet i Karlstad och om hur man kombinerar friidrott och studier på gymnasienivå. Det fina med Karlstad är att man sedan kan studera vidare på Elitidrottsuniversitet och behålla samma kontinuitet på träningen samtidigt som man vidareutbildar sig.

Claudia aftonbladet

/Johan