Fyra medaljer vid inomhus-SM

Det kom att bli en mycket fin helg för de rödsvarta götisterna som åkte till Malmö för inomhus-SM under helgen som gick! Summa fyra medaljer, två guld, ett silver och ett brons, samt några finalplatser tillsammans med personbästa och några årsbästan. Helgen började på bästa möjliga vis för den starka Götatruppen på 13 aktiva.

Oscar Vestlund inledde alltså mästerskapet på lördagens morgon i och med viktkastningen. På pappret såg det spännande ut med Oscar som den klart starkaste sett till släggpotential. Viktkastning är dock lite annorlunda och några specialister fanns med i fältet, mer vana att slänga den 15.88 kg tunga klumpen. Oscar inledde också något trevande med kryss i första och säkerhetskast på dryga 16 meter i andra. Sedan kom han rätt och tog med 19.01 grepp om silvret i fjärde omgången. I sista omgången laddade Oscar på rejält och han noterade då tävlingens längsta kast med 19.83. Därmed kunde vi gratulera Oscar till det första SM-guldet på seniornivå.

image

Om Oscars guld inledde helgen fick Sofie Skoog guld i det närmaste avsluta helgen. Sofie hoppade sin tävling på söndagens eftermiddag och Sofie visade återigen på strålande jämnhet och imponerande nivå. Efter en inhoppning som gav lite i övrigt att önska hoppade Sofie sig in i tävlingen och för varje klarad höjd såg det lite bättre ut. Sofie klarade alla höjder till och med 1.87 i första försöket och i och med den sistnämnda säkrade hon guldet på den höjden. Tvåa i tävlingen blev Kils AIKs Lisa Engman med finfina 1.85, dubbelt Värmland alltså! Sofie hade sedan bra försök på 1.90 men ribban ramlade precis ner under samtliga tre försök. Segern innebar Sofies tredje raka SM-guld i grenen. Segern betydde också guld nummer 300 för IF Göta i SM-sammanhang. Grattis Sofie och en milstolpe passerades för föreningen!

IMG_4007

Silvret kom på 60 meter häck för kvinnor. Maja Rogemyr kom till helgens SM som Sverigeetta i grenen men man visste samtidigt att det skulle bli hårt om segern då Spårvägens Elin Westerlund skulle utmana. Maja presterade fina 8.33 i finalen, hennes tredje bästa i karriären. Elin lyckades dock slå personligt rekord med 8.27 efter ett prydligt lopp. Stort jobb av Maja som under vintern visat att hon är tillbaka på riktigt allvar, grattis! Bronset kom i höjdhopp där Philip Frifelt gjorde en strålande tävling. Efter klarade 2.12 var medaljen säkrad men Philip ville hoppa om ädlare valörer och stod över 2.14 för att hoppa om guld och silver på 2.16. Sista försöket på höjden var riktigt bra och hade med facit i hand gett ett silver och nytt personligt rekord. Nu blev det ett fint brons på fina 2.12 och Philip är tillbaka som medaljör på SM efter något år av skadebekymmer. Bra jobbat och grattis Philip!

IMG_4003IMG_4001

Unga Claudia Payton sprang 60 meter och gjorde det riktigt bra. Personligt rekord i försöken med 7.62 gav henne en plats i finalen. Där blev det 7.69 och en sjätteplats. Ida Hansen gladde också med en mycket bra femteplats i längdhopp. Årsbästat 5.95 visar att Ida har kapacitet. På 200 meter fick Ida lite bekymmer med en fot som gör sig påmind ibland på doserade kurvor. Tiden trots det, 25.48 och en 11:e plats. Henrik Larsson debuterade i seniorsammanhang inomhus och noterade 6.99 i försöken på 60 meter. På 200 meter gjorde Henrik fina 21.92 trots att han tappade balansen rejält i andra kurvan. Tiden hade gett honom en ny chans i B-finalen om det inte varit för att han trampat på linjen när han tappade balansen. Diskad således men bra att kunna prestera 21.92 med problemet i andra kurvan. David Östling sprang 60 meter och noterades för 7.21 i försöken. Victor Pettersson fanns med i längdhoppet och fick till 6.50, alltså några decimeter från årsbästat. Olivia Weslien sprang som vanligt offensivt i 800 meters försöken och var precis utanför final med 2.16,91. Maryann Andreasson och Caroline Tegel sprang likt Maja försök på 60 meter häck. För Maryann blev det årets bästa tävling med 8.87 och för Caroline fattades det två tiondelar till personligt rekord och årsbästa och en tiondel för finallöpning. Tiden på Caroline nu 8.74.

Sammantaget en härlig helg med gott go i truppen! Som vanligt vill vi rikta ett stort tack till er aktiva som bär föreningens färger på ett föredömligt sätt. Tack också till alla ledare för ert engagemang!

Samtliga resultat från helgen här!

Kommande helg åker 14 aktiva till ungdoms-SM i Uddevalla och 5 aktiva åker till veteran-SM i Bollnäs. Lycka till alla!

/Johan