Sofie 5:a på VM i Portland

Trots sent klartecken och trots att säsongen både mentalt och träningsmässigt var över för en stund lyckades Sofie ladda om och prestera ytterligare en fantastisk höjdtävling när inomhus-VM avgjordes i Portland, USA. Sofie gick in i sitt tredje raka seniormästerskap och sin första mästerskapsfinal som om det vore vilken tävling som helst.

11 tjejer kom till start och ingångshöjden var satt till tuffa 1.84. Sofie inledde med självklar hoppning, precis som det sett ut tidigare under säsongen, och tog 1.84 och 1.89 i första försöket. Men så långt var alla med även om några dragit på sig rivningar. Den stora gallringshöjden blev som väntat 1.93 och när Sofie tog även den höjden i första försöket innebar det inte bara att hon noterat sin näst bästa tävling hittills i karriären utan också att hon efter den höjden delade första platsen i tävlingen med tre andra hoppare. Nästa höjd, 1.96, blev dock för högt och fyra andra tjejer klarade så småningom den höjden vilket innebar en delad 5:e plats för Sofie.

Vi lyfter på hatten och skickar ett STORT GRATTIS till Sofie för en strålande insats!!! Grattis också till tränare Stefan Holm vars tränarkarriär har fått en raketstart. Vi sträcker på oss som föreningsmedlemmar över prestationen och femteplatsen men också över vilken god ambassadör Sofie är för friidrotten och för IF Göta. Bra jobbat Sofie, du personifierar den glada friidrottsföreningen IF Göta Karlstad!

Läs här dagens NWT och VF som rapporterar om femteplatsen.

Se här film från friidrott.se på två glada höjdtjejer.

/Johan