Taiwan, Runners World, eldsjälar och bäst i Värmland

Våren är här och solen står som spön i backen utanför kanslifönstret! Vi passar på att summera upp den senaste tidens händelser.

Precis efter föreningens eget årsmöte höll Värmlands friidrottsförbund sitt årsmöte och två götister utsågs till mottagare av NWT:s stipendium för Värmlands bästa kvinnliga respektive manliga friidrottare under 2015. Sofie Skoog och Oscar Vestlund fick motta priserna för sina fina samlade insatser under friidrottssäsongen 2015. På bilden ses de tillsammans med bland andra götisten Henrik Larsson som fick motta pris som årets talang 2015 tillsammans med Linn Bäcklin. Grattis allihop!

VFIF 2015I dagarna uppmärksammade också NWT och VF vårt besök från Taiwan. Just nu befinner sig 4 stycken aktiva och 3 ledare från Taiwan i Karlstad på ett två månader långt träningsläger. De aktiva är spjutkastare och höjdhoppare och de tränar tillsammans med Lasse Haka och Anders Borgström på spjutsidan och Stefan Holm på höjdsidan. Vi är såklart stolta över och glada för att dessa mycket duktiga aktiva gästar Karlstadsfriidrotten och reser jorden runt för att ta del av den träningsmiljö som föreningen, friidrottsgymnasiet och friidrottsuniversitetet tillsammans kan erbjuda!

Läs här artikeln i VF.

IMG_4017

Foto: David Falk, Karlstad kommun

I förra numret av Runners World ägnade Kenneth Gysing några härliga sidor åt Karlstad 6-timmars. Kenneth var med och sprang och vi kan i tidningen läsa om loppet ur betraktarens ögon. Det var premiär i ultraloppssammanhang för den löpande reportern Gysing, men kanske inte sista loppet i kategorin!? Läs här på Kenneths blogg om upplevelsen och läs hela reportaget från Våxnäshallen i Runners World.

Återigen har föreningens aktivitet för nyanlända blivit uppmärksammad, denna gången via ett reportage på Årets Eldsjäl. Läs artikeln här.

Till sist ska vi gratulera Anders Borgström till fint stipendie för sitt engagerade arbete med de idrottshistoriska caféerna som hålls månatligen på Seniorernas hus i Karlstad. Läs mer på SVT.se här.

Nu drar utesäsongen igång och för våra löpare innebär det ultralopp i Borlänge eller Startmilen i Örebro.

Lycka till och trevlig helg!

/Johan