Nordiskt rekord av André

Under lördagen sprang André Rangelind karriärens andra ultralopp över 6 timmar. Det första noterade André inomhus i Våxnäshallen i januari. Då klarade han drygt två maraton men missade precis riktmärket för VM-uttagning som ligger på 85 000 meter. Ny chans alltså i lördags då André sprang Loxodonta Borlänge Ultra i Borlänge. Varvbanan som mätte 2km passade André utmärkt och det kom att bli en prestation utöver det vanliga. André klarade nämligen personliga rekordet, VM-riktmärket och niomilsgränsen, allt på en gång! Med 90 200 meter noterade André svenskt och nordiskt rekord på distansen samtidigt som han alltså pulvriserade VM-riktmärket. Detta gjorde André med relativt jämn löpning rakt igenom och ett slutsnitt på 3.59 min/km, i 6 timmars tid!!! Stort Grattis säger vi till, i sammanhanget, mycket unge och orutinerade ultralöparen André Rangelind.

Läs här rapport från arrangören där man också konstaterar att André placerar sig som världsetta på distansen just nu!

Alla resultat från lördagen här.

Värmlands folkblad och Nya Wermlands tidningens artiklar.

Helgen innebar flera goda löparinsatser. Sofia Ewnert sprang personligt rekord på Startmilen i Örebro. Sofia segrade i klassen på fina 35.54 över de 10 kilometrarna. Härligt besked från Sofia som fortsätter att utvecklas. Alla resultat här med flera fina Götainsatser.

Samtidigt som löparna inledde sina säsonger på allvar avslutade ungdomarna inomhus med ett sent Svealandsmästerskap. Här tävlade 10-talet götister i det Värmländska laget som placerade sig på en sjunde plats. Efter första dagens tävlingar låg man på fjärde plats men på söndagen var luckorna i laget tydligare och det visade sig också i poängräkningen. Fina resultat blev det och många av götisterna visade verkligen framfötterna. Oliver Ellström noterade 27.02 som femma på 200 meter och 8.44 som sjua på 60 meter, detta i P13. Jakob Friberg klarade 1.36 i höjd och slutade sjua. Lukas Ellström tävlar också i P13 och i kula räckte 10.28 till en fin femteplats. I F13 gjorde Hanna Karlsson 8.57 som sjua på 60 meter och 28.32 på 200 meter räckte till en fin femteplats. Den bästa placeringen kom dock på 60 meter häck med personliga rekordet 10.13. Vi gläds åt att många tog chansen att tävla på Svealandsmästerskapen och extra kul att några gick in i tävlingssammanhang, direkt in i hetluften, under helgen. Bra jobbat allihop!

Här finns samtliga resultat från Svealands, ovan bara några av många prestationer.

Mer utförlig rapport på Värmlands friidrottsförbunds hemsida inom kort.

Med det säger vi tack för nu och påminner om medlemskvällen med T-shirtutdelning och försäljning av klubbkläder imorgon 5 april 18-20 i Våxnäshallen!

/Johan