Karlstads Maratonstafett avslutad

Under kvällen avgjordes den fjärde upplagan av Karlstads Maratonstafett och hela 55 lag och 800 löpare hade samlats vid Tyrstugan i Karlstad för att tillsammans i sina lag klara av ett maraton. Ett maraton uppdelat på 18 sträckor á 2344 meter i den mycket tuffa Tyrterrängen.

I företags- och motionsklassen kom det att bli en enkel match för FasadInvest att följa upp fjolårssegern efter jämn och snabb löpning. Segern på 2 timmar, 29 minuter och 45 sekunder kom att innebära en segermarginal på över 10 minuter till tvåan Hagalunds Fastighetsbyrå Kil 1. FasadInvest var också, precis som förra året, snabbaste laget totalt sett. På tredje plats slutade Kristinehamn Facebookerz ytterligare 10 minuter bakom. Hela 39 lag fullföljde i klassen och alla under 4 timmar. Strålande jobbat!

I tävlingsklassen blev det desto jämnare och för första gången fick IF Göta lämna ifrån sig segern till gästande lag. Götas jämna lag slutade istället på tredje och fjärde plats med 2.32 och 2.33. Det kom alltså att bli en fight ända in i slutskedet och efter 2,5 timmars löpning skiljde det endast 1 minut och 14 sekunder mellan pallplatserna. På den 17:e sträckan passerade LK Spring Åmål dåvarande ledarna I2 IF Triathlon Lag 1 och höll den sedan i mål till seger med 42 sekunder.

Pris till loppets gigant delades ut av Elgiganten för snabbast sträcktid under kvällen. På damsidan gick priset till Annika Appelqvist som noterade 9.12 två gånger. Unga Lova Perman noterade fina 9.17 som god tvåa. På herrsidan var det extremt tight men pris för snabbaste sträcktid gick till André Rangelind med 7.30. Två var Per Alsterdal, Specialelektronik, med 7.31 och OK Tyrs Oscar Andrén noterade 7.33 som bäst. Vi säger grattis till alla pristagare!

Samtliga resultat från tävlingen finns här.

Fina bilder från Solsta Foto hittar du här.

Läs Värmlands Folkblads & NWTs rapporter från tävlingen här.

Tack till OK Tyr för gott samarbete, tack till alla deltagande lag och till alla samarbetspartners, vi ses igen nästa år!

/Johan