Final i skol-DM för årskurs 6 och strålande debut av Nelsson

Under den gångna lördagen avgjordes skol-DM för årskurs 6 på Tingvalla IP. Inte mindre än 104 elever från 11 kommuner hade samlats för att göra upp om medaljer och titeln skoldistriktsmästare. Det var en härlig dag med fint väder och goda resultat. En mer fullödig rapport kommer inom kort på Värmlands friidrottsförbunds hemsida. Alla resultat från lördagen hittar ni här.

Det tävlades också på andra platser under helgen med götister på många håll. Oscar Vestlund tävlade i tyska Halle och gjorde årsbästa i slägga. I tredje omgången kastade Oscar 70.42. Tyvärr fattades det några decimeter för de åtta bästa och ytterligare tre försök, mycket god konkurrens alltså. Det ska bli intressant att få se Oscar i sex omgångar i nästa tävling.

Flera götister sprang Göteborgsvarvet under lördagen och den som utmärkte sig mest var Sofie Nelsson. Sofie som debuterade i Götalinnet med 17.05 och seger i VårRuset förra torsdagen följde alltså dagarna senare upp med ännu en stark insats. Åtta på SM med nya personrekordet 1.19.34. Starkt jobbat av Sofie som verkligen tagit stora kliv senaste tiden. Många götister på plats som sagt, snabbast av killarna var Niklas Wassberg som noterade fina 1.12.58. Med positiv trend ända in över linjen noterades Niklas för 50:e plats. Bra jobbat Sofie och Niklas!

Samtliga resultat här.

Kommande helg avgörs stafett-SM på Stockholms stadion dit föreningen skickar 11 slagkraftiga lag!

/Johan