UEM silver, Eberstadt brons och Gavlehovsspelen

En helt ofattbar vecka för Göta avslutades på bästa sätt!

Henrik Larssons fantastiska ”bäst när det gäller” instinkt håller i sig! Det bevisade han gång efter annan i Tbilisi på ungdoms EM. På 100m tog han det lugnt i både försök och final för att riktigt blixtra till i finalen och slå personligt rekord till 10.57 i nästan vindstilla +0.3 bara en hundradel från segraren. Två timmar innan finalen hade han dessutom sprungit 200m försök och lugndt rullat in de sista 80m in i mål på 22.17. I semi-finalen dagen efter tryckte han på lite mer och vann på 21.36 för att sedan i finalen kapa ytterligare hundradelar till 21.30 vilket resulterade i en fjärde plats. Nya pers på både 100 och 200 samt ett silver och en fjärde plats slutade alltså Henriks UEM äventyr med! Stort grattis Henrik!

Foto: Felix Siljebäck Larsen

Foto: Felix Siljebäck Larsen

 

 

I Eberstadt lyckades Sofie Skoog åter igen bevisa att hon är förtjänt av en OS biljett då hon återigen hoppade 193 i höjde. Det slutade med en tredjeplats i det mycket starka startfältet, som klassiska Eberstadt alltid bjuder på. Läs mer på friidrott.se

 

På hemmaplan i Sverige var ett gäng götister iväg till Gavlehovsspelens tredagars tävling i Gävle. Linn Bäcklin visade att hon är tillbaka med stil då hon sprang hem guldet på 100m med 12.21 i F17 klassen och med det tränga in sig som ny trea på årsbästa-listan i Sverige i hennes ålder. Andra fina resultat var bl.a:

Amanda Friberg F15 slägga 46.99, 34.56 F15 diskus

Mathieu Nilsson 400mh. 56.42

För samtliga resultat och övriga götister se här

 

/ Felix