Olympisk final för Sofie Skoog

Höjdkvalet gick som en dans för Sofie Skoog och vi kan konstatera att Sverige, Värmland, IF Göta Karlstad och Ekshärad har en finalist i höjdhopp vid olympiska spelen i Rio de Janiero!

Efter fin hoppning rakt igenom med endast en rivning på 189 cm klarade Sofie sedan den förutbestämda kvalhöjden (194 cm) i första försöket med marginal utan att vidröra ribban. Personligt rekord för utomhus! Det innebär att Sofie hoppar olympisk final natten mellan lördag och söndag klockan 01.30. Hon blir dock inte ensam i kampen om placeringar och medaljer då hela 17 tjejer klarade den uppsatta kvalgränsen. Det kom alltså att bli en mycket bra kvaltävling, en av de bästa i historien för kvinnligt höjdhopp.

Sofies OS-start blev den första för föreningen sedan 2000 i Sydney då Patrik Bodén kastade spjut. Nu blir det alltså olympisk final och för att hitta en sådan bedrift får vi gå tillbaka ända till Los Angeles-OS 1984 då Sven Nylander och Ann-Louise Skoglund sprang finalerna över 400 meter häck.

VI SÄGER STORT GRATTIS TILL SOFIE OCH HENNES TEAM!!!

/Johan