Nordisk-baltiska 22-års mästerskapen och Lag-USM.

I Finland tävlade återigen Simon Karlén i den blågula dräkten på nordisk-baltiska mästerskapen för hans åldersklass. Tyvärr var väderförhållandena inte de bästa med motvind men 14.95 är riktigt bra resultat för Simon som har Stora SM kommande helg igen. Kul att vår bästa trestegshoppare på många år är tillbaka på riktigt igen.

 

Lag USM gick också den gångna helgen vilket är en väldigt speciell tävling. Där tävlar man nämligen inte enbart för sig själv utan för sin klubb som ska försöka ställa upp med sin bästa friidrottare i varje gren. Detta gör att klubbarna ofta får ställa upp med ungdomar som är ovana med vissa grenar. Just årets Göta lag åkte iväg till detta Lag USM i Huddinge med just ett väldigt ovant lag. Hela 8 av de 13 götister som åkte med fick ställa upp i minst en gren som de vanligtvis inte tävlar i. Det gör Lag-USM till en väldigt annorlunda och väldigt spännande. Och  det ger definitivt möjligheter till att överraska, vilket några av de aktiva götisterna gjorde i sina ovana roller.

Henrik Larsson som för dagen vaknade med halsont fick stryka sig från 200m och korta stafetten och fick i stället köra kula. Inte en helt ovan gren för Henrik men lång ifrån vad han satsar på, men dagen till ära smackade han till med hela 14.14 och knep tredje platsen. Sebastian von Schalien är ny in i friidrottsgemenskapen över huvud taget och gick in och sprang 2000m hinder på strålande 6:52.33 och kom fyra. Helt oväntat och mycket roligt. En annan som imponerade var Melker Gustavsson som med ryggsmärtor under häckloppet (15.14 och andraplats) ändå timmen senare kunde gå in och genomföra ett hopp med fel ben i längden (6.07m) för att ta poäng åt laget. Även Camilla Appels dubbel i kastgrenarna och framförallt 31.67 i spjutet är värt att nämna som mycket bra resultat. Det är sådana saker som gör Lag-USM är så spännande och oförutsägbart. Med fullt och friskt lag hade vi säkert konkurerat om ädlare placeringar men med detta ovana gäng räckte det till en 9:e plats av de 14 lagen. En stor eloge till alla som presterat bra ifrån sig. Extra kul när man kanske också hittar nya grenar att satsa på i framtiden som till exempel Gabriel Gunnarsson som i staven gick in och hoppade 2.43 i sin första tävling och Victor Thunström som sänkte sitt gamla 800m pers med 5 sekunder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Victor Thunström kontrollerar konkurenterna i 800m loppet. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sebastian von Schalien imponerar i sitt första 2000m hinder lopp någonsin.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ebba Gustavsson på väg mot seger i sitt heat på 100m.

Kommande helg blickar vi fram mot stora SM på Sollentuna vallen och för de yngre Goliatspelen i Kil.