Sofie Skoog OS-sjua

Sofie Skoog hanterade finalen i olympiska spelen som om det vore vilken tävling som helst! Det lyste om Ekshärstjejen redan från första stund och ingångshöjden 1.88 togs i första försöket med marginal. Alla tjejer klarade ingångshöjden. Tuffa höjningar sedan och det märktes i resultatlistan. Efter en historiskt bra kvaltävling, där hela 17 tjejer klarade 1.94, var förväntningarna stora på finalen. Sofie klarade även 1.93 men detta i andra försöket. 12 av de 17 tjejerna tog sig över 1.93. Även 1.93 var ett mycket bra hopp av Sofie som visar att det finns några centimeter till.  Efter tuff höjning igen till 1.97 tog det stopp för Sofie. Det blev tre bra försök där det sista var det bästa. Endast 4 tjejer klarade höjden och Sofie slutade på en delad 7:e plats. En enorm prestation och återigen visar Sofie att hon är bäst när det gäller!

Sjundeplatsen är den näst bästa placeringen under OS för de svenska friidrottarna och läggs nu till Sofies 5:e plats från inomhus-VM och 9:e platsen från EM i Amsterdam. Ett gediget mästerskapsfacit alltså redan!

Det är också en milstolpe för föreningen som tar sin bästa placering i OS-sammanhang sedan 1984 då Sven Nylander och Ann-Louise Skoglund slutade 4:a respektive 5:a på 400 meter häck.

Sofie Skoog, IF Göta, OS-sjua

Sofie Skoog, IF Göta, OS-sjua

Vi säger stort Grattis till Sofie och tack för en härlig show!

Nu väntar hemresa och sedan SM i Sollentuna och Finnkamp i Tammerfors innan säsongen är slut!

/Johan