Fem medaljer på SM

SM Sollentuna 26-27 augusti

Sollentuna bjöd på riktigt fint väder och riktigt bra friidrottstävling. För Göta gick det också mycket bra! Hela 5 medaljer blev det och fem stycken uttagna till finnkampen 3-4 sempember.

 

Götas första guld på SM stod Oscar Vestlund för i släggan. Det blev Oscars andra SM guld efter att i vintras vunnit i viktkastning. Segerresultatet i släggan blev till slut 70.32 för Oscar som hade dryga två meter ner till tvåan Elias Håkansson.

Sofie Skoog vann damernas höjd igen på 1.90 efter riktigt bra hoppning. Tävlingen bjöd inte direkt upp till kamp i och med att bl.a. Erika Kinsey inte kom till start. Så ensam kvar i tävlingen då alla andra konkurrenter stannade på 1.79 blev det en säker en överlägsen vinst med 1.90 och även bra försök på 1.95.

Philip Frifeldt Lundqvist var en som prickat in formtoppen till helgen. Efter en lite skadedrabbad säsong gick han in och hoppade till sig ett brons i höjden med 2.10, nytt sb. Han hade riktigt bra försök även på 2.13 men ribban ville inte riktigt ligga kvar denna gång. Och synd var det för hade han tagit 2.13 så hade det blivit guld. Men det kommer Philip.

Henrik Larsson född -99 var nog en av de mest nöjda götisterna efter helgen. Senior SM debutanten persade nämligen på 100m i semin till 10.51 och kom sen 5 i finalen på 10.59. Och som om inte det var nog gick han därefter in och knep bronset på 200 meter med ett strålande genomfört lopp på 21.34! Endast 8 hundradelar efter Johan Wissman och 25 hundradelar efter segrande Tom Kling Baptiste.

Götas femte och sista medalj på detta SM blev Elisabeth Höglund som även hon hade prickat in toppformen perfekt och persade till 54.42 i spjutet. En silvermedalj och in som ny fyra genom tiderna i Sverige var ingen dålig avslutning för Götas del på detta SM.

Tyvärr blev det ingen medalj för Maja Rogemyr på häcken i år. Hon som haft lite skadekänningar och sjukdomar i sommar hann nätt och jämt komma tillbaka lagom till SM. Efter en strålande insats i försöket med 13.70 ville det sig inte riktigt i finalen och hon slutade fyra på 13.79

Riktigt nära medalj var också Simon Karlen i tresteget där han hoppade riktigt bra och slog till med säsongsbästa 15.28. Upp till bronset saknades decimetern men Simon fick glädjande strax efter tävlingens slut klartecken att åka med som reserv till Finnkampen i Tammerfors.

Totalt alltså fem medaljer och fem uttagningar till Finnkampen på SM var absolut en bra insats och vi vill passa på att tacka Turebergs Friidrottsklubb för ett bra arrangemang.

Många fler götister gjorde riktigt bra ifrån sig och för att hitta alla resultat klicka här 

 

 

 

 

image-1

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elisabeth hade mycket att vara nöjd med; SM-silver, pers, finnkampsplats och ny fyra genom tiderna i Sverige!

 

 

/ Felix