Söndagsmaraton och Borgström till Taiwan

I söndags samlade löpgrupp medel flera av sina deltagare för att tillsammans genomföra ett maraton. Gruppens ledare Malcolm Chapman och Anna Nyström hade bjudit in till ett koncept där man sprang ett maraton uppdelat på 4 etapper. Hela 18 personer anmälde sig till denna härliga löputmaning i gemenskapens tecken och 16 kom till start på söndagsmorgonen. Hela 9 löpare valde att genomföra alla 4 etapperna och landade skönt hemma på eftermiddagen efter genomfört maraton. Löparna startade dagen klockan 09.00 och sedan passerades Våxnäshallen varje milpassering för kortade stopp för energipåfyllning. Några löpare lämnade och nya hakade på. Ett kul koncept och en fin långpassavslutning på året för gruppen. Härligt initiativ!

img_1487img_1490

Vi kan också stolt berätta att en av föreningens mest rutinerade tränare och ledare, Anders Borgström, ska ut på ytterligare ett äventyr. Anders har nämligen blivit engagerad av Taiwanesiska friidrottsförbundet för att åka till just Taiwan och agera tränare för landets bästa spjutkastare. Efter vårens och sommarens samarbete, då delar av det Taiwanesiska friidrottslandslaget huserade i Karlstad, fick nu alltså Anders erbjudande om att komma till Taiwan i stället. Anders och hustrun Inger avreser i mellandagarna och uppdraget går i mål 9 månader senare i samband med Universiaden som genomförs i landets huvudstad Taipei i augusti 2017. Spännande äventyr och kul att Götas tränarkompetens är fortsatt högt efterfrågad! Läs mer om äventyret på Friidrottaren, intervjun signerad Jonas Hedman.

/Johan