Karlstad 6-timmars 2017

Lördagen den 28 januari fylls Våxnäshallen för den årliga löpfesten Karlstad 6-timmars. Loppet, som avgörs för nionde gången i ordningen, går ut på att springa så långt som möjligt på 6 timmar. Det är långdistans men den kortaste distansen i ultralöpning. Som vanligt och för nionde gången i rad är loppet fullt, vi vill garantera en bra upplevelse och ge alla samma chans, varför det finns 65 platser i loppet. Loppet startar klockan 10.00 och målgången äger således rum 16.00. Välkomna till Våxnäshallen för att heja!

Favoritskapet på herrsidan i årets lopp skrivs till André Rangelind. André vann Karlstad 6-timmars förra året med 84 899 meter, alltså drygt två maraton. Utomhus noterade sedan André hela 90 200 meter på distansen, ett resultat som placerade honom som världsetta på 6-timmars förra året. Vi får alltså se förra årets världsetta på Karlstad 6-timmars. Rekordet i Våxnäshallen tillhör Jonas Buud. Buud hann med hela 89 334 meter i rekordloppet från 2010. Även norrmannen Gjermund Sörstad har klarat två maraton i Våxnäshallen, han resultat från 2011, 84 955 meter, är alltså det näst bästa i hallen. Spännande alltså att följa André denna gång!

På damsidan är hall-och tävlingsrekordet 72 781 meter, Mona Hallberg från 2012. I år får vi se några tidigare vinnare av tävlingen, bland andra, Victoria Borg och Gunilla Axelsson. Dessa, och möjligen någon mer, väntas göra upp om damsegern denna gång.

Läs mer om förutsättningarna för tävlingen här.

Se startlistan här.

Följ tävlingen live här.

Välkomna!

/Johan