Tre medaljer på inomhus-SM i Växjö

Göta åkte ner med en liten men framgångsrik trupp till Växjö på Stora SM. Tre medaljer blev det genom Oscar Vestlund, Maja Rogemyr och Sofi Skoog.

Oscar tog föreningens första senior guld för året genom att pricka 20 meters linjen precis och vann på 20.00 fyra decimeter före tvåan Ragnar Carlsson från Falu IK.

Oscar Vestlund försvarade fjolårstiteln som svensk mästare i viktkastning

Maja Rogemyr hade prickat in toppformen perfekt till SM för hon imponerade verkligen. Snabbast av alla i försöksheaten med nytt pers 8.30 men det stannade inte där. I finalen sänkte hon sitt pers ytterligare en tiondel till 8.20.

Maja glad efter seger, personbästa, distriktsrekord och EM kval!

 

Sofie Skoog som hade varit krasslig ställde ändå upp och tog silver i höjden med 1.85. Segrade gjorde Emma Green som tod sitt tionde och sista SM gud eftersom hon meddelat att hon avslutar sin karriär efter EM i Belgrad till helgen. Till EM ska ju också Sofie Skoog så håll utkik.

Silver för Sofie i höjd med 1.85

Utöver dessa tre medaljörer presterade även Simon Karlen bra och kom femma i tresteg på 15.25. En ny lägsta nivå har gjort att Simon är att räkna med i medaljstriderna framöver. Evelina Erlandsson hoppade också i K höjd finalen och gjorde bra ifrån sig och klarade 1.75. Kul att ha Evelina på banan igen efter skadebekymmer och att hon dessutom hoppar riktigt bra, riktigt nära på 1.79 i söndags. Henrik Thoms kom 8a på nya årsbästat 2.01 i manliga höjden. Sabina Hedhag fick inte riktigt till det i tresteget denna gång och fick 10.77 i sitt enda godkända hopp.

Så en riktigt framgångsrik liten trupp detta år på ISM.

Nästa helg väntar EM i Belgrad och vi har alltså två deltagare med Sofie Skoog och Maja Rogemyr!

/Felix