Göta trea på Kraftmätningen, Sofie 10 i Barcelona marathon och Oscar femma i Europacuppen i kast

I helgen hade vi två götister tvävlandes i Spanien, Sofie Nelsson och Oscar Vestlund, medans äldre ungdomarna tävlade i Linköping på kraftmätningen.

Sofie debuterade på maraton sträckan riktigt imponerande genom att plocka en tiondeplats i Barcelona Marathon. Med  bara några minuter ifron persnoteringen efter halvmara passeringen (1:26.08) kunde Sofie hålla i riktigt bra hela vägen och sprang i mål som 10e kvinna på 2:54.40! Riktigt imponerande debut och in som ny trea i föreningen genom tiderna på distansen!

I Vecendario på Las Palmas östkust avgjordes årets Europacup i kast. Där årsdebuterade Oscar med att kasta iväg släggan 67.97 och placerade sig med det 5a i B-finalen. Bra säsongsdebut för Oscar!

I Linköping avgjordes andra Kraftmätningsfinalen i vinter och Göta fanns såklart representerade. Kraftmätningen är en lagtävling med både flicklag, pojklag och mixlag och Göta ställde upp i alla kamperna trots att vi bara hade 4 grabbar med och man får ha med 8. Men tack vare starkt jobb från alla som ställde upp så blev det brons i alla tre klasserna i Linköping.  Hela resultatlistorna finner ni här 

/Felix