Anmäl er till årets nyhet, E18-loppet!

Den 9 juni kommer IF Göta att arrangera E18-loppet. Loppet kommer bli invigningen av den nya E18-sträckan mellan Karlstad-Grums som öppnas för trafik den 12 juni. Trafikverket är initiativtagare till aktiviteter i samband med vägöppningen och upplåter vägen för detta löpevent.

Det känns spännande och kul att vi kommit såhär långt i projektet, ett projekt som rönt stort intresse från många håll. I samband med sådana här projekt brukar vi försöka göra någonting så att man får chansen att se det vi gjort på lite närmare håll. Därför känns det jättekul att kunna ge IF Göta och deras partners en möjlighet att erbjuda ett löpevent tre dagar innan vägöppningen”, säger Martin Bergvall, projektledare Trafikverket.

Loppet är 6,5 km långt och löps på den helt nya sträckningen. Starten för E18-loppet kommer ske vid den nya trafikplatsen Björkås och löparna kommer därifrån att röra sig i riktning mot Karlstad för att sedan vända vid trafikplats Smedbergsände och ta sig tillbaka till Björkås trafikplats för målgång.

Trafikverket kommer att finnas på plats den 9 juni för att berätta mer om projektet. Projektet beskrivs på loppets hemsida med Martin Bergvalls egna ord. www.e18loppet.se/om-loppet/

Bergvik Köpcenter är huvudsponsor för E18-loppet och kommer finnas med på arrangemangsområdet den 9 juni.

Bergvik vill gärna vara med och inspirera till rörelse och därför känns det angeläget att vara huvudsponsor för E18- loppet. Vi är såklart oerhört glada att denna vägsträckning kommit till och ser fram emot nästa etapp ända fram till oss och Bergviksmotet. IF Göta och Bergvik har ett utökat samarbete under 2017 och detta känns som ett naturligt inslag i det samarbetet där Bergvik kommer att synas på flera av föreningens arrangemang”, säger Ida Svensson, centrumchef på Bergvik.

En startplats till E18-loppet kostar 400 kr och anmälan är nu öppen via www.E18loppet.se

Loppet blir också en uppvärmning inför det milslånga Karlstad Stadslopp, som arrangeras lördag den 17 juni i sin 38:e upplaga. Här finns det möjlighet att ta del av en rabatt vid köp av startplats till både E18-loppet och Karlstad Stadslopp.