Stor succe för flera götister på SAYO!

SAYO i Sollentuna  bjöd på en kalastävling med både fint väder och många bra resultat för IF Göta.

Amanda Malmehed fick på en riktigt fullträff i kulan och stötte 15 m exakt vilket var pers med över halvmetern! 15.00 betyder även att hon går in som ny fyra genom tiderna i Sverige bland F19 och även in som två i Götas histora, bara 14 cm ifrån Britt Johanssons klubbrekord från 1972! Dessutom var det hela metern över kvalgränsen till JEM 19 i Grosetto i Italien 20-23 juli och har nu också officiellt blivit uttagen!

Även Claudia Payton klarade kvalgränsen till detta mästerskap på fredagen genom att pricka gränsen 11.95 två gånger om i godkänd vind dessutom vilket ledde till seger i tävlingen. Dock får vi vänta några dagar till med officiell uttagning.. Grattis tjejer!

En till seger blev det för Oscar Vestlund som fortsatte sitt segertåg denna säsong med att, nyss hemkommen från Paris, kastade 68.29m med 7.26 släggan!

Melker Gustavsson hade en kalashelg och satte personligt rekord i alla fyra starter han gjorde i P17 klassen. 100m avverkades på 11.42 i försöken (pers) och sedan 11.41 i finalen (pers). Däremellan hann han också med att persa i längdtävlingen med ett hopp på 6.60 i sista trots hela -2.8 vind. Avslutningsvis krossade han sitt gamla pb på 200 meter med att för första gången gå under 23 sekunder. 22.99 dock i +2.4 vind så ej giltigt pb.

Amanda Fridberg vår unga lovande kastare hade en riktig fullträff i diskusen och krossade SAYO rekordet med 41.09 nytt prydligt personligt rekord och seger. Hon han även med att komma två på både kula och spjut med 11.66 resp. 28.97

Lova Perman vår unga löpartalang gjorde mycket bra ifrån sig och sprang 3000m på 11:13.59 och sedan för första gången gå under 5 minuter på 1500. 4:59.02. Båda loppet helt utan matchning på slutet vilket bara tyder på att det kan gå mycket fortare med lite sparring.

 

En lyckosam tävling som lovar gott inför säsongen! För fullständiga resultat och samtliga Götister se här

/ Felix