Sofie Skoog tog kvalgränsen till VM! och Göta fyra i Kraftmätning kvalet

Strålande hoppning av Sofie Skog  resulterade i felfri hoppning ända upp till och med tangerade personbästat 194 på Bauhaus Galan i Söndags. 194 innebär även Sveriges kvalgräns till VM i London i Augusti. Gick inte riktigt denna dag säkerligen på grund av urladdningen som föranledde total lycka och glädjetårar fån Sofie! Så otroligt kul att se. I tävlingen slutade hon 3:a i det tuffa Diamond League startfältet.

Läs Sofies kommentarer i NWTs artikel här

Fler götister tävlade runt om i landet igår. Bland annat hade Göta ett lag med på Kraftmätning kvalet i Glanshammar. Det vart en blåsig tillställning och många resultat påverkades av det. Men men en lite tunn pojktrupp på endast 3 grabbar (ingen 02:a) så var förhoppningar om en framskjuten pojk och mixlag placering inte så höga. Men flicklaget gjorde bra ifrån sig och kom trea (ev. två beroende på lite fel i resultatlistan som vi noterat). Men glädjande nog så hade vi flera personliga rekord och bra individuella resultat. För fullständiga resultat se här

/Felix