Rapport från Världsungdomsspelen 2017

I helgen var många götister igång och tävlade. Världsungdomsspelen i Göteborg är som bekant en av de största ungdomstävlingarna och samtidigt pågår Bottnarydskastet som en av de största kasttävlingarna i Sverige. Till Göteborg hade vi ca 40 tävlande och majoriteten av de yngre bodde på Hermods Gymnasium, vårt lilla smultronställe i centrala Göteborg. Och det blev en riktigt bra helg för Göta!

Grymma sprintlopp:

Henrik Larsson är i slag igen! Två segrar i P19 klassen denna helg på 100 och 200m. 10.60 i godkänd vind och sedan slå till med perset 21.24 i motvind(!) på 200 loppet med 21.24 som faktiskt blev snabbaste 200m tiden på hela tävlingen. Med det går han in som ny Sverige två med endast Mölndals Felix Svennson före sig i statistiken för manliga seniorer. Claudia Payton knep ett silver i F19 100m med en tid på 11.98 och befäste sin position som en av de snabbaste tjejerna i landet och fick strax därefter det definitiva klartecknet till JEM i Grosetto precis som Henrik tidigare fått.

Grymma kast:

Erica Larsson som för första gången tävlade i götalinnet presenterade sig direkt med att kasta seniordiskusen hela 46.26 för att placera sig 4a som bäste svensk efter två danskor och en norska. En knapp meter ifrån personliga rekordet men så kul att ha Erica i föreningen, varmt välkommen! Amanda Malmehed som också är en relativt ny götist tog en seger i F19 kula med 14.22 denna dagen, över metern längre än närmaste konkurrent och över två meter till närmsta svenska. Och vår allsidiga kast-talang Amanda Fridberg hade en riktigt bra helg med två rejäla pers! 3-kilos kulan fick hon iväg hela 12.60 och kom fyra, men det stora utropstecknet kom i släggan där det blev hela 53.85 meter. Riktig kross av gamla personliga rekordet första gången över 50m och andra plats! Dessutom hann hon även med att kasta spjutet 27.60 och diskusen 38.11 meter. En riktig kanon helg för Amanda som härnäst åker till Vitryssland för tävling på Baltic Sea Youth Games nästa helg.

Grymma häcklopp:

Melker Gustavsson gjorde säsongsdebut i häcken för denna sommar och putsade fjolårsperset rejält till 14.48. Trea i P17 efter två ruskigt snabba Quatar löpare. I klassen under upprepade Gabriel Gunnarsson bedriften att knipa brons. För Gabriel sprang han 110 meter häck för första gången och underskred direkt 15 sekunders gränsen till 14.97. Även Hanna Karlsson hade en ”pers-kross” i häcken där hon slipade personbästa tiden med över en halv sekund till 12.75.

Grymma spjutkast:

I P19 visade Jakob Eriksson på stabil form där han kom tvåa med ett kast som mätte hela 63.99. Trots detta var han själv inte en var nöjd med kastningen, så tänk då när han själv blir nöjd , då blir det långt i sommar! I F13 spjut segrade Madde Rehnberg med ett superkast på hela 40.58 med 400g spjutet, nästan tre meter före tvåan och enda tjej över drömgränsen 40 meter! Dagen efter i F14 klassen visade träningskompisen Maria Grenegård att hon inte ville vara sämre och kastade även hon iväg 500g spjutet över 40m sträcket. 40.09 exakt vilket gav en andraplats i tävlingen och nytt distriktsrekord i Värmland för F14.

Grymma formtoppar och personliga rekord:

På en sån stor tävling som Världsungdomsspelen är finns det så många resultat att det omöjligt går att skriva om alla men en som verkligen bör uppmärksammas är Victor Pettersson som med sitt nya samarbete med David Frykholm visar sig hittat en riktigt grym form. Två starter och två pers denna helg, eller vad sägs om 11.17 på 100m och 6.97 (+3.9w) i längd! Unga Hanna Karlsson persade rejält i fler grenar än bara häcken som tidigare nämnt. I längden slog hon till med hela 5.08 och på 80m sprang hon in på fina 10.53. Även Oliver Ellström persade i flera grenar bl.a. till 9.93 på 80m och till 2.95 i stavhopp med bra försök på höjder över milstolpen 3 meter. På 300m fick han kanske till det allra bästa resultatet för helgen dock och underskred 40 sek till 39.68 för att placera sig sjua.

Sammanfattningsvis en riktigt bra och trevlig helg för Göta. Men för att se alla resultaten surfa in här

Henrik Larsson mot seger!

 

Claudia Payton snabb ut ur blocken!

 

Taggade P13 grabbarna Daniel och Noel på startlinjen inför 600m.

 

Nahom Hailu debuterar på 1500m och 3000m.

 

Erica Larssons bästa svenska diskustjej i sin första tävling för IF Göta.

 

Hanna Karlsson här med ett lååångt övertrampshopp.

 

Snart 3 meter för Oliver Ellström!

 

Simon Karlén omfamnas av sin mor.

 

Elina och Saga väntar på Grillbuffén som väntar på lördagskvällen!

 

…precis som Felicia, Amanda, Maja, Olivia, Hanna och Elin.

 

Grillmästarna Knut och Ulf skötte grillningen superbt under lördag kvällen.

 

Dinner is serverd!

Stort till alla som var med och gjorde denna helg! Ni vet vilka ni är!

/Felix