Götas damer femma i Lag-SM finalen och Guld till Rangelind

Sm veckan i Borås innefattade som vanligt även Lag-SM finalen i friidrott i år och Götas damer var direktkvalade genom förra årets bronspeng. I år var det ett skadedrabbat Götalag som begav sig mot Lag SM. Redan innan tävlingen visste vi att det skulle bli tufft att hålla sig kvar vilket skulle inneburit en fjärdeplats eller bättre. En femte blev det alltså till slut vilket alltså betyder att både herrarna och damerna måste kvala nästa år.

Men det blev fortfarande några riktigt bra resultat av götisterna. Claudia Payton fortsätter till exempel att imponera och satte åter igen nytt personligt rekord på 100m. 11.86 blev det för dagen vilket lovar gott inför stundande Junior EM. Olivia Weslien visar sig vara en oumbärlig kugge i lag sammanhang denna gång gjorde en fantastisk dubblering på 800 och 1500 med bra placeringar i båda loppen. 4:42.95 som tvåa på 1500 och 2:14.95 på 800 som femma. Amanda Malmehed tog Götas enda seger för dagen med en stöt på 14:48 i kulan och hade en hel betryggande meter ner till andraplatsen.

Totalt samlade Göta ihop 52 poäng och hade behövt 15 poäng till för att klara fjärdeplatsen. Alla resultat ser du här

 

 

Samtidigt under SM veckan avgjordes SM i ultralöpning där Andre Rangelind representerade Göta väl. Det blev nämligen guld i 100km för andre som utvecklats till en världslöpare inom ultradistanser. kul och stort grattis Andre