VM-kval för Sofie

VM i London har varit igång några dagar där vi har sett Usain Bolt göra sitt sista internationella mästerskap och svenska Daniel Ståhl tagit Sveriges första internationella medalj någonsin i diskus. Men imorgon börjar den verkliga höjdpunkten, det är nämligen dags för damernas höjdhoppskval där vi har vår Götist Sofie Skoog med!

Förutsättningar för Sofie
Sofies personliga rekord när hon åkte till London är 1,94 som också var kvalgränsen till VM. Under kvalet som går av stapeln imorgon 20:10 (svensk tid) är direktkvalificeringen satt till just 1,94. Till finalen som går på lördag är det de 12 främsta hopparna som får chansen att hoppa vidare i kamp om medaljer, vilket gör det högst troligt att det inte kommer krävas 1,94 för att ta sig vidare till finalen, utan det räcker med att placera sig bland de 12 bästa hopparna. Det finns såklart undantag då Sofie var med i OS förra året där hela 17 hoppare gick vidare till finalen på grund av delade platser. Det är ett tufft startfält och vi kan räkna med en högklassig kvaltävling, men det finns alla förutsättningar för att Sofie kan placera sig bland topp 12 och avancera till finalen på lördag.

Så kom ihåg att bänka dig framför tv:n imorgon kväll klockan 20:10 för att heja på vår Götist! Heja dig Sofie!