Göta och Värmland i framkant på Nordiska juniormästerkapen

Under helgen var det Nordiska juniormästerskapen för 18-19 åringar och IF Göta stod för ett antal poäng i sammanräkningen. Tävlingen där Sverige tävlar mot de andra nordiska länderna, Norge, Finland, Danmark och Island. I år avgjordes tävlingen i Umeå, Sverige.

Henrik Larsson som verkligen är i form stod för två grensegrar, 100- och 200 meter. I hundrametersloppet fick Henrik med sig segerresultatet 10,32! Tyvärr med en för stark medvind men ett lysande resultat. På 200-loppet var däremot vinden mer tacksam och Henrik satte nytt personligt rekord med tre tiondelar på tiden 20,94 vilket för honom trea genom tiderna bland 19-årsjuniorer. Det tredje guldet och grensegern från Göta stod Amanda Malmehed för i kula. Samtliga av Amandas godkända stötar mätte längre än finska tvåan Helena Leveelahti. Amandas satte även nytt personligt rekord med tre centimeter och tog hem segern med nästan en meter. Amandas resultat slutade på 15,03m.

Tredjeplats och en bronsmedalj blev det Till Claudia Payton i 100m på tiden 11,94. Jakob Eriksson, spjut, kastade upp sig i den sista omgången till ett resultat på 63,59 som resulterade i en fjärdeplats.

Men det var inte bara Göta som gjorde bra ifrån sig från Värmland, Kajsa Karlén som tävlar för KFUM Arvika tog hem en grenseger med drygt en decimeter i längdhoppet. Grenseger blev det även för SK Bores Carolin Näslund i spjut. Niklas Bergman Larsson som gått FIG i Karlstad tog hem en seger på 400m.

En bra helg för Göta och friidrott i värmland.