Blodomloppet i Karlstad ökade med 1 000 deltagare!

För andra året i rad arrangerade IF Göta Blodomloppet i Karlstad den 29 augusti, loppet som är en del Sveriges största motionsloppsserie med syfte att manifestera blodgivningsfrågan. Förutsättningarna för kvällen var ostadiga enligt väder-apparna. Det anades oväder, men regn och rusk hölls sig undan under den största delen av arrangemanget. Karlstad-solen kikade till och med så passande fram under eftermiddagen och värmde upp Tingvalla IP som öppnade upp för deltagarna redan vi kl. 15.00 för nummerlappsutdelning. Ett moment som i år krävde extra resurs då deltagarsiffran stigit med nästan 100 %(!) sedan förra året, från 1 200 deltagare 2016 till 2 200 deltagare 2017. En utveckling som tyder på att Blodomloppet kommit till Karlstad och Värmland för att stanna.

170829 IF Göta arrangerar Blodomloppet i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Blodomloppets deltagare bestod 2017 av en stor andel arbetskompisar som samlats på sin respektive arbetsplats och valt ut Blodomloppet som en gemensam aktivitet att samlas kring. Detta är vi extra glada över då vi tror att motion tillsammans med blodgivningsfrågan är den ultimata företagsaktiviteten där vi kan förena nytta med nöje! Vi hade under kvällen besök av flera stora grupper, Landstinget med dryga 600 anmälda deltagare, Lecab med över 50 deltagare, Skanska med över 20, för att bara nämna några. Vi hoppas att du och ditt företag vill fortsätta att komma till oss på Blodomloppet i Karlstad för att få en trevlig kväll tillsammans som handlar om motion, gemenskap och inte minst blodgivning. Var din arbetsplats inte med i år? Då är det bara att ladda om inför nästa år, vi kommer tillbaka!

170829 IF Göta arrangerar Blodomloppet i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

I vanlig ordning hade i våra sponsorer på plats på arrangemangsområdet, Värmlands Städkurir & Flytt, KMTI och NWT. Ett stort tack till er och våra övriga samarbetspartners som sätter den där guldkanten på hela arrangemangsområdet och ger kvällen en extra krydda! Från scenen fick vi höra Blodomloppets egen Rickard Olsson tillsammans med vår egen Värmlands konferencier, Malte Hallquist. Rickard tillsammans med Malte guidade deltagarna under kvällen från både scen och storbildsskärm med live-intervjuer och underhållning. När det närmade sig startskott stod våra vänner KMTI för uppvärmningen och satte alla glada, rödklädda deltagare i rörelse. Några minuter senare gick startskottet för löparklasserna och inte långt därefter även för promenadklassen.

170829 IF Göta arrangerar Blodomloppet i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Promenadklassen fick även detta år uppleva Karlstad vackara ”guldkust” och promenera förbi Museiparken och Stadshotellet för att sedan ta sig tillbaka till Tingvalla IP. Löparna på 5 repsektive 10 km fick i år slå följe de första 2,5 km för att sedan skiljas åt. Där fick de som sprang 10 km ta av på en egen slinga genom I2 skogen. På grusvägarna mötte de då en ganska tuff del med mycket upp och nedförsbackar i en härlig skogsmiljö. De som sprang 5 km tog sig an samma bana som förra året och gjorde ”10 kilometarna” sällskap den sista kilometern in i mål där många spurtdueller avgjordes på de sista 300m inne på Tingvalla IP.

Som vi hade hoppats var det våra egna Göta-löpare som tog kommando i herrklassen både på 5 km och 10 km. David Kjellén tog hem segern på 5 km med tiden 17,24 och André Rangelind 10 km klassen i en hård spurtstrid mot ytterligare en Göta-löpare, Niklas Wassberg. André sprang in på tiden 35,24 medan Niklas avstannande de sista tjugo metrarna tog sig i mål på 35,29. På damsidan skrällde Amanda Johansson, tolvåringen från Deje Simsällskap, med att ta hem segern på 5 km klassen på tiden 20,26. Vidare på 10 km tog Linnea Martinsson från Karlstad hem segern på tiden 40,08.

Samtliga resultat från loppet hittar du via länken här.

170829 IF Göta arrangerar Blodomloppet i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Ett Blodomlopp ska ju avslutas med en härlig picknick tillsammans med vännerna i solsken, den där ultimata avrundningen på en trevlig kväll. Vi fick åtminstone det förstnämnda, en härlig avslutning med picknick och vänner. Ett extra tack till Konsum Värmland som bidrog med två produkter till vår picknickkasse och gjorde den komplett med sina körsbärstomater och solroskärnor tillsammans med potatissallad, WASA knäckebröd, mjukost, Pärsons kallskuret, sallad, äpplen, Ramlösa och Knicks kexbar. En bit in i picknicken började det falla små droppar från himlen, som också så småningom blev allt större och fler. Regnet började ösa ner men Karlstadborna höll ut in i det sista, för vad gör väl lite regn ändå? Vi fick ju en riktigt härlig kväll tillsammans!

170829 IF Göta arrangerar Blodomloppet i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Med de orden vill arrangörsföreningen IF Göta tacka alla inblandade för att ni bidrog till den 2a upplagan av Blodomloppet i Karlstad och vi hälsar er varmt välkomna tillbaka igen nästa år! Ett extra stort tack till er funktionärer som genom era insatser gör det möjligt för Värmland och Karlstad att husera stora löpevenemang som Blodomloppet. Sist men inte minst, tack till er som idag anmälde er som blodgivare, tillsammans räddar vi liv!

Bilderna är tagna av Fredrik Karlsson, Solsta Foto.

Läs mer om arrangemanget här, rapporterat av NWT och lyssna om arrangemanget här, 2:12:50 in i klippet.

 

/ Hannah med IF Götas kansli