Dubbelt Torsby Löparklubb i den tionde upplagan av Karlstad 6-timmars

Under lördagen den tredje februari avgjordes Karlstad 6-timmars i Våxnäshallen för tionde året i rad. Det var länge osäkert om loppet skulle kunna genomföras. Efter bekymmer med Våxnäshallens tak till följd av snöfall blev löparna omdirigerade till Racketcenter en vecka före loppet. Som tur var kunde hallen öppna under fredagen och loppet kunde köras enligt plan på 200-meterovalen i 30 åriga Våxnäshallen.

Tre löpare kom till start för tionde gången i rad och de premierades med en tröja där alla loppen fanns avbockade. Annika Johansson, Birgitta Eriksson och Stig Söderström är de som vid tioårigt bokslut fortfarande deltagit i loppets samtliga upplagor. Den sistnämnde fick också pris som den man som på de första 10 åren förflyttat sig längst under Karlstad 6-timmars. Stig har nu sprungit 462 499 meter i Våxnäshallen.

Men den som sprungit allra längst under Karlstad 6-timmars 10 år är Birgitta Alpsten Almström. Birgitta kunde tyvärr inte delta denna gång men har på de tidigare 9 gångerna tillryggalagt 493 393 meter. Såklart fick Birgitta pris för den bedriften.

Men så till årets lopp. Det kom att bli en hel del omkastningar och rejält spännande framförallt på herrsidan. På damsidan drog Carina Eriksson från Torsby Löparklubb det längsta strået och vann på 61 988 meter. Det blev en klar seger med över 5km tillgodo på tvåan Rebecka Karlsson Röhr från I2 IF. Rebecka gjorde dock en fin debut på distansen med 56 913 meter. Trea kom Karin Strid från Kristinehamn Multisport med 55 782 meter. Camilla Rosell från Stockholm Gerillalöpare var dock den som startade snabbast och ledde länge. Men till maraton hade Carina och Karin passerat och Camilla stannade efter genomfört maraton.

På herrsidan startade Mikael Jonsson från Västerås LK snabbast och passerade maraton i klar ledning efter 3.13.11. Då hade han 7 minuter tillgodo på Johan Norbäck från Torsby Löparklubb. Samtidigt som Johan höll bra tempo loppet igenom fick Mikael krampkänningar och Johan kunde passera mot slutet. Det var dock jämnt och ovisst länge men efter 6 timmar kom det att skilja 800 meter mellan grabbarna. Johan Norbäck vann sitt första 6-timmars lopp med fina 74 557 meter och Mikael noterade 73 795 meter. På tredje plats kom Per Ehrling från Örebro AIK med 71 103 meter.

Foton från loppet, tagna av Fredrik Karlsson (Solsta Foto) hittar ni här.

Resultat från loppet med varvtider mm finns här.

Vi tackar alla deltagare, åskådare och funktionärer för 10 fina år och laddar för lika många nya!

/Johan