”Pers”-kalas på USM i Växjö

Ungdoms SM i Växjö blev en lyckad tävling för de Göta undgommarna som alla åkte hem med många nya personliga rekord och två nya SM medaljer.

Amanda Fridberg tog silver i viktkastningen efter ett prydligt nytt pb på 17.34 och i kulan blev det även där ny personbästa med 13.19 första gången över 13 för att hamna på en fjärde plats.

Hanna Karlsson knep en silvermedalj på 60m häck och persade där i både försök, semi och final för att i finalen stanna klockan på 9:00. Utöver de tre putsningarna i häckloppen blev det även två nya personliga rekord på 60m och för första gången underskrida 8 sekunder i semi-finalen. Utöver det blev det också pb i stavhopp 2.72 och blev 7a på det. På 200m blev det också ett snabbt lopp som också hade resulterat i nytt pb men tyvärr blev det en diskning pga linjetramp.

 

Oliver Ellström hade verkligen toppat formen bra till helgen och satte nytt person-bästa i alla fem  grenar han ställde upp i! Tyvärr räckte det inte till någon medalj denna helg men placeringarna vittnar om han kometens som mångkampare med jämnheten av att placera sig 8-4 i fem grenar och dessutom ha fler grenar att välja på för framtiden.

60m 7.46 PB i final och 8e plats (7.41 i semi – pb)

200m 24.13 PB blev 7:a

60m häck – 8.66 PB – 4:a

Längd 6.03 PB – 5:a

Tresteg 12.62 PB – 4:a

För fullständiga resultat se denna länk

Amanda persade i både kula och vikt

 

Hanna dunderpersade i häcken och sprang 9 sekunder blankt över 76 cm häckarna.