En uppdatering från Special Olympics

Special Olympics drivs kort och gott av övertygelsen om att ”idrott är den bästa vägen till bättre hälsa och glädje för alla”. Special Olympics i Göteborg levde helt upp till det mottot – äkta och oerhört smittande idrottsglädje. En ljuvlig tillställning! Efter en färgsparkande och festlig invigning på fredagskvällen, med prins Daniel på plats, startade tävlingarna på lördagen med divisioneringen inför söndagens finaler. Filip var på plats och representerade IF Göta. Man får delta i två friidrottsgrenar och Filips första gren var längdhopp. Det var full satsning. Tävlingarna var ju också kvalificerande för ”Special Olympic World Summer games” i Abu Dhabi nästa år.  Filip drog i sitt tredje hopp så sig en skada. Men han är en tuff kille och insåg snabbt att skador tyvärr hör idrotten till ibland. Han är redan igång med sin rehab-träning och tänker komma tillbaka ännu starkare. Till VM i friidrott för personer med Downs Syndrom, på Madeira i oktober, är han i toppform igen.

/ Pappa Mats