Karlstad Grand Prix – det här händer innan!

Den internationella stortävlingen i friidrott, Karlstad Grand Prix, står för dörren och vi laddar för några dagar fyllda med friidrott. Nedan hittar ni några av de friidrottshändelserna som sker i anslutning till Folksam Grand Prix-tävlingen på Tingvalla den 25 juli.

IF Göta, Scandic och Suicide Zero bjuder på föreläsning på Scandic Winn

På tisdagkväll den 24 juli kommer Mattias Sunneborn att hålla en föreläsning om delvis drivkraften bakom hans långa och framgångsrika idrottskarriär, men främst kring hans ambassadörskap för Suicide Zero. Denna organisation som arbetar med att förebygga självmord där Marie Niljung som är regionansvarig i Värmland som även hon kommer att finnas med som föreläsare. Ni kommer få höra Marie berätta om sin historia samt hur Suicide Zero jobbar förebyggande med att ”våga fråga”. Detta innan föreläsningen avrundas med en frågestund. Suicide Zero finns också på plats på Karlstad Grand Prix på onsdagen.

Dag: Tisdag 24 juli

Tid: 18.00-19.30

Plats: Scandic Winn, Karlstad

Kostnad: Gratis, IF Göta bjuder allmänheten på detta tillsammans med Suicide Zero och Scandic.

För mer information om Suicide Zero, besök https://www.suicidezero.se/.

Autografskrivning och podinspelning i Mitt i City

Lite tidigare under tisdagen, närmare bestämt mellan kl. 16.00-18.00, får Mitt i City besök av podcasten Sporthuset som spelar in avsnitt #150 och gör det med friidrott och Folksam Grand Prix i Karlstad som tema. Podcasten vars värdar är Tommy Åström och den före detta stavhopparen Miro Zalar, får besök av bland annat Stefan Holm på scenen i gallerian. Under inspelning kommer även några av de aktiva som laddar upp för tävling på onsdagen medverka live från scenen, bland annat Götas egen Sofie Skoog.

I samband med podcastinspelningen kommer de aktiva bjuda på autografskrivning.

Kids Athletics på Kronoparken

Kids Athletics är ett koncept som i Europa använts för att få barn att prova på friidrott under lekfulla former. På onsdag den 25 juli arrangerar IF Göta tillsammans med Svenska Friidrottsförbundet denna aktivitet för första gången i Karlstad vid Fröding Arena, Kronoparken mellan kl. 11.00-13.00. Aktiviteten sker under drop-in form och de barn mellan 6-12 år som deltar i aktiviteten kommer under två timmar att få prova på olika friidrottsgrenar tillsammans med våra ungdomsledare för att sedan få avsluta dagen med att helt gratis, få gå på Folksam Grand Prix tävlingen på Tingvalla IP under kvällen och springa det populära Ärevarvet inför åskådarna på plats.

Landslagets friidrottskola, Värmlandslägret och Götas Ungdomsspel

Fler friidrottsrelaterade saker händer under den kommande veckan i Karlstad. Till helgen avgörs Götas Ungsdomsspel med kastning på Massas Äng under lördagen och tävlingar på Tingvalla under söndagen. Samtidigt genomför Värmlands friidrottsförbund ett läger för 60-talet friidrottande ungdomar. Värmlandslägret blir i år landslagets friidrottsskola och ungdomarna får chansen att träffa sina idoler under Karlstad Grand Prix-dagarna.

 

Biljetter till onsdagens tävlingar köper ni via Folksam Grand Prixs hemsida – genom att klicka här!