Blodomloppet återigen med över 2 000 deltagare

För tredje året i rad arrangerade IF Göta Blodomloppet i Karlstad den 30 augusti, loppet som är en del Sveriges största motionsloppsserie med syfte att manifestera blodgivningsfrågan. Arrangemangsområdet öppnade under eftermiddagen upp för 2 000 Karlstadbor som under kvällen fick goda väderförutsättningar för både löpning och en trevlig kväll tillsammans på Tingvalla IP!

20180830 Blodomloppet i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Blodomloppets deltagare bestod likt föregående år av en stor andel arbetskompisar som samlats på sin respektive arbetsplats och valt ut Blodomloppet som en gemensam aktivitet att samlas kring. Detta är vi extra glada över då vi tror att motion tillsammans med blodgivningsfrågan är den ultimata företagsaktiviteten där vi kan förena nytta med nöje! Vi hade under kvällen besök av flera Värmländska företag som ställde upp med allt från fem upp till femtio anställda. Vi hoppas att du och ditt företag vill fortsätta att komma till oss på Blodomloppet i Karlstad för att få en trevlig kväll tillsammans som handlar om motion, gemenskap och inte minst blodgivning.

20180830 Blodomloppet i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

I vanlig ordning hade vi våra sponsorer på plats på arrangemangsområdet, Riksbyggen, COOP, NWT, KMTI, Smarteyes och Bloton öppenvård. Ett stort tack till er och ett extra tack till vår specialinbjudna gäst, Svensk Luftambulans, som hade en av Värmlands ambulanshelikoptrar på plats på området. Från scenen fick vi höra Blodomloppets egen Rickard Olsson tillsammans med vår egen Värmlands konferencier, Malte Hallquist. Rickard tillsammans med Malte guidade deltagarna under kvällen från både scen och storbildsskärm med live-intervjuer och underhållning. När det närmade sig startskott stod våra vänner KMTI för uppvärmningen och satte alla glada, rödklädda deltagare i rörelse.

20180830 Blodomloppet i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Årets nyhet kring banan var hur samtliga löpare och gångare slå följe genom I2-skogen. Närmare bestämt följdes samtliga åt till och med 2,5 km där 5km klassen skiljdes från 10km löparna. Där fick de som sprang 10 km ta av på en egen slinga genom I2 skogen. På grusvägarna mötte de då en ganska tuff del med mycket upp och nedförsbackar i en härlig skogsmiljö. De som sprang/promenerade 5 km tog sig an samma bana som förra året och gjorde ”10 kilometarna” sällskap den sista kilometern in i mål där många spurtdueller avgjordes på de sista 300m inne på Tingvalla IP.

Som vi hade hoppats var det våra egna Göta-löpare som tog kommando i både herr- och damklassen på  10 km. David Kjellén tog hem segern med tiden 35,42 och vår rutinerade Linda Take på 42,00, hela 2,5min före andre kvinna i mål. I 5km loppet sprang Viktor Dreierbakken in ohotad över mållinjen på 18,01, precis på samma vis som Frida Michold tog hem vinsten i damernas klass på 19,26.

Samtliga resultat från loppet hittar du via länken här.

20180830 Blodomloppet i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Efter loppet samlades löparna i mitten  av gräsmattan på Tingvalla IP och avrundade kvällens tillsammans över en Blodomlopps-picknick, precis som Blodomloppet skall avnjutas! Kvällen blev till skillnad från förra året förskonad från ösregn och avslutades istället med stämningen på topp och vi längtar redan efter att få bjuda in Karlstad till Tingvalla igen nästa år!

20180830 Blodomloppet i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Med de orden vill arrangörsföreningen IF Göta tacka alla inblandade för att ni bidrog till den 3e upplagan av Blodomloppet i Karlstad och vi hälsar er varmt välkomna tillbaka igen nästa år! Ett extra stort tack till er funktionärer som genom era insatser gör det möjligt för Värmland och Karlstad att husera stora löpevenemang som Blodomloppet. Sist men inte minst, tack till er som idag anmälde er som blodgivare, tillsammans räddar vi liv!

Bilderna är tagna av Fredrik Karlsson, Solsta Foto.

Läs mer om arrangemanget här, rapporterat av NWT.

 

/ Hannah med IF Götas kansli