SM i mångkamp

I helgen avslutades tävlingsäsongen för några ungdomar i regnskurar blandat med solsken. I Uddevalla avgjordes nämligen SM i mångkamp. IF Göta hade fem ungdomar som var med och tävlade unde de två dagarna. Oliver Ellström, Lukas Ellström, Olivia Österling Strömstedt, Hanna Karlsson och Maria Grenegård.

Maria Blev tvungen att bryta mångkampen tidigt pga skadeproblem. Hanna gjorde en bra mångkamp, 3505p totalt och en femte plats. Olivia startade mångkampen med personligt rekord och fortsatte att öka jämfört med tidigare pers serie. Totalt blev det ett nytt personligt rekord på 3685p och även hon en femte plats. På killsidan var det mångkampsdebut för Lukas som fullföljde mångkampen på 3355p och en 12:e plats. Oliver som haft både skadebekymmer och förkylning som uppladdning gjorde en stabil mångkamp, uppe på pershöjder i stavhopp bland annat. Men inför avslutande gren 800m ville det inte längre för Oliver som avstod grenen, som också gjorde att han inte fick någon placering i resultatlistan.

Kul att intresset för mångkamp ökar bland våra aktiva! Nu väntas uppehåll i tävlandet, castorama och grundperiod för våra aktiva.

Oliver Ellström i stavhopp.