Henrik Larsson EM-kvalade i säsongsdebuten!

Nu är inomhussäsongen igång på riktigt! Henrik Larsson och många andra Götister säsongsdebuterade under den gångna helgen och just Henrik dundrade övertygande i mål på 6,71 på 60m i sin årsdebut! Nytt klubbrekord och avklarad kvalgräns till inomhus-EM i Glasgow i mars.

I Örebro debuterade även Oskar Erixon för göta och gjorde det med bravur. Nytt rejält personligt rekord 7.06 (första gången över 7m). Stort grattis till det och ett extra varmt ”Välkommen till Göta!”

I Umeå gjorde Olivia Weslien en stark säsongsdebut då hon noterade 9.54,89 på 3000 meter. Tiden placerar henne på en finfin femte plats i föreningen genom tiderna!

Stark debut gjorde även Gabriel Gunnarssom som vann M 200m på inne perset 22.28

Lova Perman startade inomhussäsongen med ett 400m lopp i Örebro och passade på att spränga minutbarriären rejält för första gången! 59,26 lovar riktigt bra för kommande innesäsong.

För övriga resultat klicka här

Utöver Örebro Indoor Games arrangeraeds Stockholms öppna mångkamps-DM i Sätrahallen där Göta hade hela 4 deltagare med, som passade att köra en mångkamp inför Mångkamps SM 2-3 feb. Alltså många som nu äntligen startat säsongen och de som ännu inte gjort det kör igång nån av de två nästkommande helgerna. Första riktiga hemma-tävlingen blir ju Götas Ungdomsspel 26-27 januari i Våxnäshallen.

/ Felix