Rapport från Mångkamps SM, Spåret 100 GP och USA

Årets första SM var Mångkamps SM som gick i Uppsala och Göta fick med sig två medaljer hem på sina 4 deltagare; Emil Nilsson, Olivia Österling Strömstedt, Oliver Ellström och Hanna Karlsson.

Både Olivia och Oliver hade båda varit sjuka inför tävlingen och chansade med att ställa sig på startlinjen. För Oliver gick det ganska bra trots lite orkeslöshet och han lyckades knipa bronset i P16. Poängen blev 4262 en bra poäng utan ett ända pers eller superresultat. Olivia lyckades även hon ta sig igenom flera grenar med bravur trots och lite halsont. Pers i både häcken (9.64), och kulan (8.97) bland annat och stabila resultat i längd och höjd innan hon bröt mångkampen för att spara på kroppen. Hanna gjorde en stark mångkamp och satte pers individuellt i både häck (9.16) och kula (9.03), och kom till slut fyra efter en stark avslutning och grenseger i 600m loppet på 1:42.40. Totalpoängen blev 3232 också pers med 350 poäng! Emil som varit skadad länge stod återigen på startlinjen på ett Mångkamps SM och gjorde flera starka grenar med bland annat totalpers i längd (6.31), och kula (12.53) men efter diskning i häckloppet uteblev chanserna till någon jättepoäng totalt i sjukampen. Men då det endast var tre deltagare i M22 klassen blev han belönad med bronspeng och med mersmak mot utomhussäsongen!

Nästa SM blir Stora SM som går i Norrköping 16-17 feb där 13 Götister väntas starta.

Emil med M22 och Oliver med P16 bronsmedaljer

 

I Sätra arrangerades på måndagskvällen Spåret 100 GP inomhus och Göta hade flera framskjutna placeringar.

Henrik Larsson visar på en grymt stabil form och radar upp supertider! Tangerat pers direkt i försöken på 6.68 och sen 6.70 i finalen för att placera sig trea och bäste svensk i det internationellt mycket konkurrenskraftiga startfältet.

Jonas Leandersson gjorde äntligen debut för Göta genom att springa 3000m på 8:23.81 och en mycket välkommen stark inledning för klubben!

Tyvärr fick våra kvinnliga längdhopperskor inte tävla i samma pool i längden då det hade kunnat bli en härlig röd-svart uppvisning! Erica Jarder fick chansen i A-poolen och ökade på sitt årsbästa med en centimeter till 6.23 och landade alla hoppen över 6 meter, i en riktigt stabil serie utan fullträff. Medan Kaiza Karlen fick hoppa i B-poolen och såg till att vinna den på 6.26 tangerat inomhuspers!

Olivia Weslien sprang första 1500m loppet i år efter stark säsongsöppning på 3000m. Nu blev det 4:38.51!

 

 

I USA slog Minna Svärd till med nytt klubbrekord och distriktsrekord i både K22 och Kvinnor senior klassen i stavhopp genom att klara 3.90! Spännande att se om 4 meters drömgränsen ryker redan i vinter!?

 

 

/ Felix