5 medaljer på IJSM i Växjö

Det blev en riktigt fin helg i Växjö under IJSM där Göta knep 5 medaljer!

Utan tvekan så var Victor Pettersson helgens stora utropstecken, så fick på hela skiten om man får säga så, i M22 längdhoppet. Han satte nytt personligt rekord med hela 46 cm och spräckte drömgränsen 7 meter för första gången! Och inte lite heller, utan hela 29cm förbi drömgränsen landade han på i sitt sista hopp och knep med det guldet i M22!

Götas andra guld för helgen blev i K22 längdhopp där Kaiza Karlen på majestätiskt vis höll ledningen från första omgången till sista. 6.29 blev hennes seger resultat vilket är nytt pers inomhus för henne!

Silver blev det för Olivia Weslien i K22 1500m där hon fick dra hela loppet själv och precis blev omspurtad på upploppet av Mölndals Elin Brink som legat i rygg hela vägen. 4:33.15 dock en riktigt fin tid för Olivia och nästpers!

Två brons blev det för Göta genom Arvid Ryberg och Amanda Fridberg. Arvid hoppade till sig bronset genom att klara 2.04 nytt sb i en spännande M22 höjdtävling där klubbkamrat Markus Asplund länge fanns med i medaljstriden och till slut stannade på nytt pb 2.02 och blev fyra. Amada Fridberg startade tidigt på lördagsmorgonen med att egentligen ta föreningens första medalj i F17 viktkastning. 16.43 blev det denna helg men det ryktas om att 18 meterskast landade precis utanför sektorn… Men det kommer en annan dag!

Totalt alltså 5 medaljer under ijsm helgen vilket är lika många som året innan. Men med tanke på att Henrik Larsson står över för EM kommande helg, Amanda Malmehed står över inomhussäsongen till förmån för att lägga om stötteknik och Minna Svärd befinner sig i USA för sina studier m.fl. skador så är det ett riktigt kanongäng som kommer underifrån!

 

/ Felix