Karlstad Maratonstafett

Under tisdagskvällen avgjordes Karlstad Maratonstafett i Tyrterrängen vid Tyrstugan. Hela fyra tävlingsklasser avgjordes sammanlagt på maraton och halvmaratondistansen. Loppet avgörs över 9 eller 18 sträckor, varje sträcka mäter 2344 meter och varje lag innehåller minst fyra deltagare. I den sjunde upplagan kom 37 lag till start så 500-talet aktiva hade samlades vid Tyrstugan för startskottet 17.30. I ungdomsklassen deltog 9 lag och det blev en härligt jämn uppgörelse. Till slut stod det ena av två Götalag som segrare tätt följda av två lag från Grava SK. Även OK Tyr deltog med 4 lag. I företag/motionsklassen över halvmaraton vann Fortum före MSB FF och Camatec som trea. I företag/motion maraton vann Askalon före Karlstadpolisens IF och trea här var Nordic medtest. I tävlingsklassen vann IF Göta före OK Tyr och KAUIF Running. Snabbaste sträcktiderna för kvällen hade Linda Take med 9.13 och Niklas Wassberg med 7.28, båda tävlade i Götas segrande lag.

Resultaten hittar ni här.

Vi säger tack till deltagare, publik och funktionärer!

/Johan