Vårrusig fest på Sundsta – i år igen

Vårruset i Karlstad fyllde i år 18 år och trots att vi inte fick fjolårets sommarvärme i ryggen under loppet blev det en fin kväll på Sundsta med 6 800 anmälda deltagare. En siffra som fortsätter göra oss till Sveriges tredje största Vårrus, en placering vi är mycket nöjda med!

IF Göta fortsätter att jobba hårt för att våra deltagare ska få den absolut bästa Vårrus-upplevelsen, från parkering till målgång. Detta gör vi bland annat genom att bjuda parkerande deltagare på Färjestad i samarbete med Apcoa, på gratis busstransport med Karlstadbuss till arrangemangsområdet på Sundsta. Arrangemangsområdet fylldes upp i vanlig ordning en timme innan loppet då deltagarna passade på att besöka de 27 utställare som fanns på plats. Tack till er sponsorer och samarbetspartners som gav arrangemangsområdet extra glans och glädje under kvällen! Ett extra stort tack till våra lokala sponsorer som fanns på plats genom Blomsterlandet, NWT, Karlstad Airport, Färjestadstravet, Länsförsäkringar, KMTI, Region Värmland, OK Värmland, Räddningstjänsten, Smarteyes, Socialdemokraterna, Sundstabadet och Polisen.

Vårrusambassadören Marie Serneholt fanns med från scenen hela kvällen och stod för underhållningen i form av musik, musik quiz och information. När det närmade sig första startskott stod KMTI för uppvärmningen och ökade pulsen hos deltagarna under sju härliga minuter då hela startfältet rörde sig i samspel. Startfältet släpptes sedan iväg i sju olika startgrupper för att sedan ta sig an den både löp- och gåvänliga banan förbi några av Karlstads vackraste vyer. Nytt för i år var Mamma-startgruppen som introducerade de allra minsta till årets roligaste tjejlopp!

Vi återgick i år till banan som vi hade 2017 där Museiparken är en av höjdpunkterna under den centrumnära sträckningen. Löparna passerade under sina 5km två vätskestationer, tre DJ stationer, ett dansinslag i samarbete med Dansstudion, en konstutställning av Sundstagymnasiet,  en discotunnel och en hejarklack från Hertzöga BK. Ett extra stort tack också till Karlstad CCC som stod för underhållning och utdelning av praliner på sin brygga!

Redan efter 500m av loppet hade IF Götas hemmalöpare Sofie Nelsson skapat sig en 30m lucka till den andra hemmalöparen, Olivia Weslien. Sofie släppte aldrig greppet om loppet och ökade snarare på sin ledning varefter att loppet gick och slutade i mål dryga 60 före Olivia som behöll andraplatsen. Vinsttiden för Sofie blev 17:25, följt av Olivia på 17:47 och trean Sofia Hjert på 18:05. En annan glädjande placering för Göta var Sofia Ewnert som sprang in som fyra på 18:38. En bra dag för Göta! Förbilen presenterades i år i samarbete med Autowåx.

Samtliga resultat från loppet hittar du via länken här.

I vanlig ordning avslutades kvällen på gräset på Sundsta med picknick och härlig gemenskap. Hela gräsytan mellan Sundsta gymnasium och Sundsta badhus var täckt med picknickande Vårrusdeltagare som fick prova den populära vegetariska picknickkassen som levererades av huvudsponsoren COOP.  Medan detta avnjöts rundades även underhållningen av från scenen med presentation av både musik quiz-vinnare och pristagare.

Med de orden vill arrangörsföreningen IF Göta tacka alla inblandade för att ni bidrog till den 18e upplagan av Vårruset i Karlstad och vi hälsar er varmt välkomna tillbaka igen nästa år! Ett extra stort tack till er funktionärer som genom era insatser gör det möjligt för Värmland och Karlstad att husera stora löpevenemang som Vårruset. Tack! Bilderna är tagna av Fredrik Karlsson, Solsta Foto.

Ni hittar mer bilder från evenemanget på NWT.

/ Hannah med IF Götas kansli