Tack för i år – Göta Joggens 40 års jubileum!

Årets upplaga av Karlstad Stadslopp är nu över och vi vill tacka alla er deltagare som deltog i vårt 40 års jubileum! En av de största nyheterna för året kom att bli det nya arrangemangsområdet i Museiparken med vacker grönska so dessutom är omgiven av Klarälven och bara ett stenkast från stadens centrum. Det blev sannerligen både ett stadslopp och en folkfest som först ramades in av intill tropisk värme som sedan på enbart några sekunder slog om och förvandlades till tropisk storm. Trots detta höll deltagare och publik humöret uppe och dagen blev sammantaget en dag att minnas.

Under förmiddagen ringlade en lång kö över arrangemangsområdet, fylld av barn som ville springa det populära Miniminiloppet. Hundratals barn deltog i detta ca 100m långa lopp som också för första gången slingrade sig mellan träden i parken. Uppvärmare var KMTI, representerade av Lilla Anna och Pippi Långstrump som blev två populära inslag under dagen och som i mål följdes upp av priser i form av en vattenflaska från Klövern, glass från Hemglass, juice från Stora Enso och en medalj. Ett stort tack till våra partners Rädda Barnen, Länsförsäkringar och McDonalds som förgyllde Miniminiloppet med pyssel, ballonger och ansiktsmålning.

Samtidigt startade Miniloppet för barn mellan 7-15 år som fick en 1 km lång bansträckning ute på Sandgrundsudden och fick sedan gå i mål i parken där de belönades med en vattenflaska från Klövern, glass från hemglass, juice från Stora Enso, banan från SEB och en medalj.

När klockan slog 14 vad det dags för start av Karlstad Stadslopp 10 km och Göta Joggen 5 km som för första gången startade på Tingvallabron. Det var en häftig syn när alla på bron var samlade inför start och värmdes upp i ledning av KMTI. De 3 250 deltagarnas energi gjorde att det kändes som att bron under oss gungade för en stund. Framför löparna fanns från start och hela 10 km sträckan våra partners Lecab med två förbilar.

Längsmed banan fanns tre vätskestationer, en i samarbete med Etteplan, och tre musikplatser i samarbete med Studiefrämjandet. Några stråk blev för den vane Karlstad Stadslopps-löparen nya. Bland annat sprang vi i år på Östra Torggatan, genom stadsparken, längsmed den vackra guldkusten och upploppsrakan sprangs på det nyrenoverade stråket på Museigatan. Många hejarop kunde höras från publiken, inte minst i centrum där det var publiktätt.

Först i mål på 5 km blev den norska löparen Halward Nielsen som sedan fick sällskap av norskan Torhild Dybwad Mathiesen. På 10 km sträckan däremot blev det dubbelt guld till IF Göta där Jonas Landersson sprang in först i mål och några minuter därefter anslöt Sofie Nelsson som först i mål bland damerna.

Samtliga resultat hittar ni här.

På arrangemangsområdet fanns under hela dagen våra partners från NWT, COOP, Smarteyes, KMTI och Socialdemokraterna, tack för att ni var med och satte en guldkant på vår dag! Tack till våra partners på Bergvik köpcentrum där vi under fredagen fanns på plats och delade ut nummerlappar. Ett ytterligare tack till Karlstad kommun och Region Värmland för årets upplaga av Karlstad Stadslopp. Sist men inte minst, tack till er 300 funktionärer som gör det möjligt för oss att arrangera ett av Sveriges äldsta motionslopp!

Om ni vill läsa mer om årets lopp kan ni göra det på NWTVF eller Sveriges radio.

Vi ses nästa år! #karlstadstadslopp2020