Fina resultat på Karlstad GP

Igår genomfördes en riktig klassiker under sommaren i Karlstad. Nämligen Karlstad Grand Prix på klassiska Tingvalla.  Friidrottsgalan arrangeras av IF Göta Karlstad i nära samarbete med Karlstad kommun, Folksam, Svenska Friidrottsförbundet och andra aktörer. Det riktiga sommarvädret ville inte riktigt infinna sig men mot slutet av kvällen mojnade vinden och solen letade sig fram. Den kunniga Karlstadspubliken fick även uppleva ett antal starka resultat.

Den stora talangen Tilde Johansson från Falkenberg infriade verkligen förväntningarna och förbättrade det svenska juniorrekordet med en centimeter genom att hoppa 6.73 meter i det kvinnliga längdhoppet. Vidare hade hon ett antal långa övertrampshopp så det finns kapacitet för ännu bättre resultat. Då hennes ordinarie framgångsrika tränare Erik Svensson inte kunde vara på plats så coachades Tilde av Carolina Klüfts förra tränare Agne Bergvall. Tidigare under dagen hade Falkenbergstalangen av förbundskapten Karin Torneklint fått klartecken för start på VM i Doha.

I manliga diskusen har Spårvägens Daniel Ståhl för närvarande en mycket hög lägstanivå och är imponerande jämn. På Tingvalla igår nådde diskuskungen från Järfälla utanför Stockholm som längst 68.93 meter, endast 18 centimeter från hans ett år gamla banrekord. Vidare var hans samtliga fem godkända kast längre än världsstjärnan Fedric Dacres längsta. Segermarginalen skrevs till 3,5 meter.

En annan positiv injektion under Karlstadskvällen var IK Ymers Andreas Carlsson som hoppade 7.91 meter i godkänd vind i manliga längdhoppet och hade även ett hopp på 7.99w, men i för stark medvind. Hoppet på 7.91 gör att Andreas placerar sig som tia genom tiderna i Sverige.

Det var i spjutstaden Karlstad en högklassig spjuttävling med tyske olympiamästaren Thomas Röhler som segrare med resultat 83.76. Bålstas Kim Amb visar fortsatt stabil form och kastade goda 81.61 meter som räckte till en andraplats.

På löpningens blå band, 1500 meter, slutade Turebergs FK:s Andreas Almgren fyra och noterade nytt personbästa med en hundradel, 3:39.67. Det är dock tydligt att Turebergssonen har kapacitet för ännu bättre tider längre fram under säsongen.

I år har Fanny Roos visat att hon nått en högre internationell nivå i kula. I friidrottsstaden Karlstad gjorde hon ingen besviken genom att stöta habila 18.40. Tyvärr blev hon passerad i den sista omgången av Kanadas Brittany Crew som stötte 6 centimeter längre än den svenska kastarprofilen.

På sin absoluta hemmaplan, Tingvalla, genomförde arrangörsföreningen IF Göta Karlstads Maja Rogemyr ett fint lopp på 100 meter häck. Hon segrade på nästperset 13.52.

En som började sent med friidrott är medeldistanslöperskan Hanna Hermansson från Turebergs FK. Hon har dock snabbt nått elitnivå och lyckades till exempel bra vid EM i Berlin under förra sommaren. I Karlstad är hon en uppskattad gäst och efter en bra spurt slutade hon igår tvåa på 800 meter med det tangerade årsbästat 2:02.66.

Nu kan vi lägga ytterligare en stark friidrottskväll i Karlstad till handlingarna. IF Göta Karlstad vill tacka alla aktiva, funktionärer, tränare, ledare, sponsorer, medierepresentanter och inte minst den kunniga publiken för årets Karlstad GP. Hoppas att vi alla ses på Friidrotts-SM den 30 augusti-1 september!

Se Fredrik Karlssons fina bilder från gårdagens tävlingar här.

Resultat.

IF Göta Karlstad