Blodomloppet med deltagarrekord

För fjärde året i rad arrangerade IF Göta Blodomloppet i Karlstad den 27 augusti, loppet som är en del Sveriges största motionsloppsserie med syfte att manifestera blodgivningsfrågan. Arrangemangsområdet öppnade under eftermiddagen upp för 2 300 Karlstadbor som under kvällen fick goda väderförutsättningar för både löpning och en trevlig kväll tillsammans på Tingvalla IP!

20190827 IF Göta arrangerar Blodomloppet 2019 i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Blodomloppets deltagare bestod likt föregående år av en stor andel arbetskompisar som samlats på sin respektive arbetsplats och valt ut Blodomloppet som en gemensam aktivitet att samlas kring. Detta är vi extra glada över då vi tror att motion tillsammans med blodgivningsfrågan är den ultimata företagsaktiviteten där vi kan förena nytta med nöje! Vi hade under kvällen besök av flera Värmländska företag som ställde upp med allt från fem upp till femtio anställda. Vi hoppas att du och ditt företag vill fortsätta att komma till oss på Blodomloppet i Karlstad för att få en trevlig kväll tillsammans som handlar om motion, gemenskap och inte minst blodgivning.

20190827 IF Göta arrangerar Blodomloppet 2019 i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

I år hade vi extra många sponsorer på plats, vi vill därför ge ett extra tack till ICA, Bauhaus, Scandic, Ramudden, Octapharma, NEH, Sveriges fotterapeuter, Riksbyggen, NWT, Nordea, Smarteyes, KMTI, ambulansen, Polisen, Räddningstjänsten, Balder, Vision, Hemvärnet, Värmlands Fastighetsservice och Rejlers.  Från scenen fick vi återigen höra Blodomloppets egen Rickard Olsson tillsammans med vår Värmlands konferencier, Malte Hallquist. Rickard tillsammans med Malte guidade deltagarna under kvällen från både scen och storbildsskärm med live-intervjuer och underhållning. När det närmade sig startskott stod våra vänner KMTI för uppvärmningen och satte alla glada, rödklädda deltagare i rörelse.

20190827 IF Göta arrangerar Blodomloppet 2019 i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Årets bana blev en repris av de natursköna inslaget vi presenterade i I2-skogen inför fjolårets lopp där löparna följdes åt till och med 2,5 km där 5 km klassen skiljdes från 10 km löparna. Där fick de som sprang 10 km ta av på en egen slinga genom I2 skogen. På grusvägarna mötte de då en ganska tuff del med mycket upp och nedförsbackar i en härlig skogsmiljö. De som sprang/promenerade 5 km tog sig an samma bana som förra året och gjorde ”10 kilometarna” sällskap den sista kilometern in i mål där många spurtdueller avgjordes på de sista 300m inne på Tingvalla IP.Som vi hade hoppats var det vår egna Göta-löpare som tog kommando i åtminstone herrklassen på 5 km och David Lanemark sprang där in i mål på 17:50. Den rutinerade Per Alsterdal tog hem segern på 10 km med tiden 35:23 och på damsidan Hanna Thorold från AT-läkarna Värmland som sprang in på 43:42. En ung tjej som chockade publiken under fjolårets lopp, Amanda Johansson från Karlstads simsällskap, tog denna gång hem segern på 5 km damer på tiden 20:11.

Samtliga resultat från loppet hittar du via länken här.

20190827 IF Göta arrangerar Blodomloppet 2019 i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Efter loppet samlades löparna i mitten  av gräsmattan på Tingvalla IP och avrundade kvällens tillsammans över en Blodomlopps-picknick, precis som Blodomloppet skall avnjutas! Dessutom i strålande sol och 25 gradig värme. Det blir inte bättre än så.

Med de orden vill arrangörsföreningen IF Göta tacka alla inblandade för att ni bidrog till den 4e upplagan av Blodomloppet i Karlstad och vi hälsar er varmt välkomna tillbaka igen nästa år! Ett extra stort tack till er funktionärer som genom era insatser gör det möjligt för Värmland och Karlstad att husera stora löpevenemang som Blodomloppet. Sist men inte minst, tack till er som anmälde er som blodgivare.

 

/ Hannah med IF Götas kansli