Vårruset 2020 ställs in

Det är med ett tungt hjärta vi idag tvingas meddela att den nationella Vårruset-turnén ställs in på grund av det rådande läget med coronautbrottet och det tills vidare gällande förbudet mot allmänna sammankomster. Det här påverkar naturligtvis även arrangemanget i Karlstad den 28 maj.

Vi vill tacka alla våra löpare, funktionärer och åskådare för er förståelse och hoppas på ert fortsatta stöd. Vi lovar, Vårruset 2021 kommer att bli vårt stora tack till alla er!

Det är en sorglig stund, samtidigt är vi stolta över alla er som stöttar och springer Vårruset i Karlstad och som därmed stöttar IF Göta. Det stödet behövs mer än någonsin då den ideella idrottsrörelsen står inför sitt kanske största hot någonsin. IF Göta är precis som många föreningar runt om i landet beroende av intäkter från evenemang för att kunna bedriva verksamhet för barn, unga och elit. Utan dessa evenemang skulle idrottsrörelsen som vi känner den inte kunna överleva.

Arrangören av den nationella Vårruset-turnén har vänt och vridit på detta – funderat och försökt att hitta lösningar. Tittat på möjligheter till att flytta evenemanget, genomföra det på annat sätt. Men till slut var de tvungna att ta beslutet att helt ställa in årets evenemang – vilket gäller för samtliga tjugo Vårrusetorter runtom i landet, inklusive Karlstad.

Som lokal arrangör känns det naturligtvis oerhört tråkigt att vi nu inte kommer kunna bjuda på Värmlands största motionsfest. Nu får vi sätta oss ner och vara kreativa och se om vi kan hitta alternativ för våra Vårrusdeltagare.

Ta hand om er och era nära och kära under denna tuffa tid.

Läs mer på www.varruset.se