Fina resultat i ett annorlunda Karlstad Grand Prix

Det blev ett Karlstad Grand Prix som var annorlunda på flera sätt – utan publik och med minst sagt växlande väderförhållanden. Men trots detta presterades fina resultat i flera grenar vilket indikerar på att det finns mer att vänta sig under sommaren från våra svenskar!

200708 Sofie Skoog of IF Göta Karlstad competes in the women’s high jump during the athletics gala Folksam Grand Prix on July 8, 2020 in Karlstad.
Photo: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0006

Årets upplägg, som presenterats tidigare på hemsidan, var hur ett svenskt lag skulle komma att ställas mot ett världslag för att slå Carolina Klüfts europarekord i sjukamp och Kevin Mayers tiokamps världsrekord. Med fina prestationer på så väl herr- som damsidan blev slutställningen följande:

Tiokamp
1. Sverige: 10 526 poäng
2. Världslaget: 10 010 poäng
3. Kevin Mayer: 9 126 poäng

Sjukamp
1. Sverige: 7 083 poäng
2. Carolina Klüft: 7 032 poäng
3. Världslaget: 6 839 poäng

Seger för Sverige och båda rekorden slagna!

Det var lite utav killarnas kväll där Daniel Ståhl som trots sviktande teknik som han själv uppgett de senaste tävlingarna, kastade 68.10 på ett Tingvalla IP med svag medvind. Hans träningskompis Simon Pettersson som för några veckor sedan slog till med det nya personbästa 67.10, kastade i Karlstad 66.90 och visade på en stabil form.

Ett par meter från diskusringen pågick herrarnas stavhoppstävling fram till att regnet och haglet öste ner. Världsrekordhållaren Armand Duplantis blev till en början i tävlingen pressad och klarade 5.52 i sista försöket. Efter att ha klarat även 5.72 i tredje försöket avbröts tävlingen på grund av den kraftiga regnskuren och upptogs sedan inte. Mondo vann därmed herrarnas stavkamp mot bland annat VM bronsmedaljören Piotr Lisek.

Khaddi Sagnia var precis som Simon Pettersson uppe och nosade på personbästa och hoppade mäktiga 6.76 i andra omgången vilket är enbart 5cm från hennes nuvarande personbästa. Även damernas längdhopp tvingades att pausas på grund utav den kraftiga regnskuren. Trots detta lyckades Khaddi ändå få på ett hopp i sista omgången på 6.63.

Thobias Montler följde upp sina 8m hopp från tidigare helg med att hoppa 8.02 på Tingvalla. Även Kim Amb visade stabilitet med två kast över 80m i spjuttävlingen.

För mer resultat, klicka här.

Vi vill tacka alla som bidragit till att genomföra denna tävling på ett framgångsrikt sätt. Ett extra tack till alla våra medlemmar som bidragit innan, under och efter tävlingarna.